Index Vakbarát Hírportál

Egy Real-PSG hogy tetszene?

2014. december 11., csütörtök 15:06

Szerda este a csoportkör végével kialakult a BL nyolcaddöntőjének mezőnye, a párokat viszont majd csak december 15-én, hétfőn sorsolják össze.

Méghozzá úgy, hogy a csoportelsőket a második helyezettekkel párosítják össze, de az azonos csoportból, illetve országból érkező klubok nem kerülhetnek össze. Ezek alapján ezeket az ellenfeleket kaphatják az első helyezettek:

És ezeket a másodikak:

A tavalyi nyolcaddöntők közül így akár megismétlődhet a Real Madrid-Schalke (9-2), a Bayern München-Arsenal (3-1), a Barcelona-Manchester City (4-1) páros is.

A második helyezettek közül minden bizonnyal a PSG-t és a Manchester Cityt akarják majd elkerülni, de a Juventus és az Arsenal sem lesz könnyű ellenfél. A Schalke tavaly nagyon nagy verést kapott a Realtól, akárcsak a Leverkusen a PSG-től (6-1), de a Liverpoolt kiejtő Basel sem számít veteránnak a kieséses szakaszban, hiszen még sosem jutott el a legjobb nyolcig. Idén erre talán a Monaco ellen lenne a legnagyobb esélye Paulo Sousa csapatának.

A Sahtar már járt a negyeddöntőben egyszer, de 2011-ben a Barcelona 5-2-vel búcsúztatta őket. Az ukránoknak idén sem volt túl komoly ellenfelük eddig a BL-ben, úgyhogy nehéz megmondani, hogy a 15 góljából 12-t a BATE ellen vágó csapat milyen erőt képvisel az elittel szemben.

Az első két kalapból sorsolt csapatok közül egyébként csak a Benficának (első kalap) és a Zenitnek nem sikerült elérnie a nyolcaddöntőt, ami szintén jól mutatja, mennyire erős lesz a mezőny tavasszal. Az ő helyüket a Leverkusen és a Monaco vette át, ráadásul a Benfica még az EL-ben sem folytathatja.

Rovatok