Index Vakbarát Hírportál

Elkérték az iskolából, hogy a Liverpool ellen játszhasson a BL-ben

2014. december 11., csütörtök 02:54

A Bajnokok Ligája történetének egyik legfiatalabb góllövője volt néhány hete a Basel-csatár Breel Embolo, aki tizenhét évesen, a Ludogorec ellen 4-0-ra megnyert meccsen a svájciak első gólját szerezte. Amikor a meccs végén Paulo Sousa lehozta, a nézők állva tapsolták. 

A kameruni születésű Embolo azóta is fontos tagja Sousa BL-csapatának, a Real Madrid ellen is pályára lépett, és kedd este, a Liverpool ellen is szerepet kapott a hajrában, azonban ezeket az idegenbeli szerepléseket nem olyan könnyű elintézni. Embolót ugyanis a BL-fordulókra el kell kérni néhány napra az iskolából, hogy a csapattal utazhasson, készülhessen.

A Ludogorec elleni, góllal zárt meccse után is másnap nyolcra már órára kellett mennie, néhány órával azután, hogy a Bajnokok Ligájában a hatodik legfiatalabb gólszerző volt. 

A baseli szurkolóknál már most közönségkedvenc a támadó, aki hatévesen költözött a családjával Svájcba, négy éve futballozik mostani klubjánál. Tavaly mutatkozott be a felnőttek között, első gólját az Aarau ellen lőtte, de már az Európa Ligában is bedobták a múlt idényben. Összesen 18 tétmeccset játszott eddig a Basel első csapatában, hat gól a mérlege. 

Eddig leginkább a svájci bajnokságban termel, az idén tizenegy meccsen már öt gólnál jár, úgyhogy nem is meglepő, hogy nagyjából az összes európai élcsapat szeretné megszerezni a tizenhét éves tehetséget. A már BL-nyolcaddöntős baseliek néhány hete új szerződést írattak vele alá, úgyhogy a klubváltás nem lesz olyan egyszerű.  

Embolo már a svájci utánpótlás-válogatottban is játszik, pedig korábban Samuel Eto'o is lobbizott azért, hogy a kameruni nagyválogatott hívja be, de ez egyre kevésbé tűnik valószínűnek. 

Rovatok