Index Vakbarát Hírportál

Bosszúból késeltek a Barcelona-ultrák?

2014. december 12., péntek 22:47

Miközben az új spanyol ultratörvények miatt azon dolgoznak a hatóságok és a klubok, hogy felszámolják az ultramozgalmakat és a radikális csoportokat, szerda este a Bajnokok Ligájában katalán drukkerekkel volt gond. 

A 3-1-es Barcelona-győzelemmel zárult csoportrangadó után a Boixos Nois radikális csoport törzshelyének közelében késeltek meg egy francia drukkert, akit súlyos sérülésekkel kórházba kellett szállítani. A kórházat azóta már elhagyhatta, nem úgy, mint egy másik férfi, akit szintén megtámadtak pár perccel később ismeretlenek, de őt kirabolták, úgyhogy a rendőrség nem gyanít huliganizmust ebben az esetben.

A rendőrök egyelőre senkit nem vettek őrizetbe, de aggódnak, hogy lehet kapcsolat a spanyol szövetség szigorítása és a mostani eset között. 

Két hete egy Atlético-Deportivo bajnoki előtt egy vendégszurkoló belehalt a sérüléseibe, miután összecsaptak a drukkerek, válaszként a spanyol futballszövetség szigorú intézkedéseket vezetett be, a klubokat és a szurkolókat is szankcionálják, ha szükség van rá. 

Kitiltották az Atlético Madrid ultráinak zászlóit

Az Atlético Madrid kitiltotta a stadionjából a Frente Atlético nevű radikális szurkolói csoport zászlóit. "A Frente Atlético zászlói nem engedjük be a stadionba, ahogy más olyan szimbólumot sem, amely nem felel meg a törvényi előírásoknak, illetve politikai tartalmú, rasszista vagy idegengyűlölő üzenetet tartalmaz" - olvasható a bajnoki címvédő klub honlapján.
 

Rovatok