Index Vakbarát Hírportál

Fabregasék sürgették a balfék önkénteseket

2014. december 17., szerda 16:14

Magatehetetlenül terült el a kedd esti Derby-Chelsea (1-3) Angol Ligakupa-negyeddöntő első félidejének végén Kurt Zouma, a londoniak 20 éves védője, miután ütközött egy beadásnál saját kapusával, Petr Cechhel.

A chelsea-sek azonnal orvosért kiáltottak, Eva Carneiro doktornő érkezett is, elsősegélyben részesítette a félájult Zoumát, stabil oldalfekvésbe tették. Cech elmondta, Carneiro háromszor szólt ki rádión, hogy küldjék be a hordágyat, mert Zoumával nagy a baj, de az eszköz csak nem akart megérkezni.

Ott repül szegény Zouma foga

Végül nagy nehezen elindultak a derby-i önkéntesek, de olyan lassan, mintha minden rendben lenne. Ekkor már vagy öt perce nem kapott további segítséget Zouma, és Cesc Fabregas, valamint Cesar Azpilicueta a Chelsea-ből a hordágyvivőkhöz ment, hogy sürgesse őket. Mindketten megfogták a hordágyat, és húzták, ahogy tudták. Zouma nagy nehezen rá is került került, levitték, lecserélték, a félidő mintegy 10 perc csúszással ért véget.

Azpilicueta és Fabregas kisegíti a balfasz derby-i sztyuárdokat

Cech aztán elmesélte, Zouma a meccs végére sokkal jobban lett, ott volt velük az öltözőben, és Mourinho úgy gondolja, a következő meccsen játszhat is.

Az ismétlések alapján Zoumának egy foga eshetett ki az ütközésnél, ezt mutogatták a pályán Drogbáék is, ám ezt később senki nem erősítette meg.

A kapus szerint az ő fejvédőjének köszönheti Zouma, hogy nem lett nagyobb baja, mert a protektor elnyelte a kontakt erejének nagy részét. Cechnek 2006 októberében betört a koponyája, amikor egy ellenfél fejen térdelte, azóta viseli a fejvédőt.

Rovatok