Index Vakbarát Hírportál

Tizenegyesdráma, hatodosztályú hősökkel

2014. december 18., csütörtök 10:30

Igazi drámát hozott a Worcester City–Scunthorpe United a FA-kupában. A 2. fordulós meccs az éjszakába nyúlt, és csak a harminckettedik büntető döntötte el a továbbjutást.

Az angol hatodosztályban szereplő Worcester már azzal csodát tett, hogy harmadosztályú ellenfele ellen az első meccset 1-1-re hozta. A megismételt találkozón megint a Scunthorpe vezetett, de a Worcester ismét egyenlíteni tudott. Mivel a 120. percig további gól nem esett, a büntetők jöttek.

Összesen 27 gól esett, a két kapus is belőtte a sajátját, a végén a hazaiak hátvédje, Wayne Thomas és a vendégek spanyol védője Miguel Llera került sorra. Thomas saját első büntetőjének úgy futott neki, mint aki szét fogja bombázni a kaput, a vége pedig egy lezser gurítás lett. Miguel Llera már 4-4 után eldönthette volna a továbbjutást, de Nathan Vaughan kapus az első büntetőjét pont a legjobb pillanatban fogta meg.

Worcester fa kupa

Jött a tizenhatodik sorozat, Thomas ezúttal nem tudott túljárni a kapus eszén és kihagyta. Utolsónak pedig megint a spanyol Llera állt oda, magabiztosan belőtte, így a League One-ban szereplő Schunthorpe lépett tovább, és a január 2-án rendezendő Milton Keynes Dons–Chesterfield meccs továbbjutója ellen folytatja.

Rovatok