Index Vakbarát Hírportál

Francia mesterhármas intézte el a Bilbaót

2014. december 21., vasárnap 23:06

Szűk fél órán át gondban volt az Atlético Madrid az idén némileg alulteljesítő Athletic Bilbao otthonában, hiszen a baszk csapat Mikel Rico 17. percben szerzett góljával egészen a szünetig vezetett.

Ráadásul a hazaiak saját fegyverével verte a címvédőt, hiszen Susaeta tökéletesen beívelt szabadrúgása után fejelt gólt a középpályás, pont, ahogy azt az Atlético tökéletesítette az elmúlt években.

A Bilbao öröme viszont nem tartott sokáig a második félidőben, ugyanis Antoine Griezmann-nak egy perc sem kellett az egyenlítéshez. Hét perccel később pedig már egyenesen bánkódhattak a hazaiak, amikor Raúl García büntetőből megfordította a mérkőzést. A tizenegyes előtt Tiago nagyon látványosan dobta fel magát Mikel San José mellett, ráadásul ő rúgott bele a védőbe, aztán esett el, így bírói hibából fordítottak a vendégek.

Bilbao-Atlético 1-4

A találkozót végül a francia Griezmann döntötte el a hajrában, amikor nyolc perc alatt két újabb gólt szerzett – igaz, a másodikhoz némi szerencse is kellett, hogy társa, Raúl García olyan szerencsétlenül lőjön kapura, hogy abba még a franciának újra bele kelljen érnie a gólhoz. Ennél a helyzetnél García passzánál Griezmann lesen volt, így ennél a találatnál is tévedett Alejandro Hernández játékvezető.

Győzelme után az Atlético Madrid 35 ponttal a harmadik, 4 ponttal a Real Madrid és 3-mal a Barcelona mögött, de a Real egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A Bilbao maradt a 11. helyen.

A vasárnapi spanyol eredmények

Villarreal-Deportivo 3-0
Granada-Getafe 1-1
Elche-Málaga 1-2
Athletic Bilbao-Atlético Madrid 1-4

Rovatok