Index Vakbarát Hírportál

Művészet két perc alatt öngólt és tizenegyest is csinálni

2014. december 21., vasárnap 16:22 | nyolc éve frissítve

A Hoffenheim szűk három percen belül kétgólos vezetést szerzett a Bundesliga 17. fordulójában a Hertha Berlin ellen. És ehhez nem is kellett nagyon sokat dolgoznia. Az egyik berlini védő mindent elintézett.

A 23. percben a Hoffenheim a bal oldalon vezetett támadást, a szélről Volland tekerte be a kapu elé, csapattársai lemaradtak, Kraft kapus is úgy érezte, hogy felesleges belenyúlni, majd kimegy a másik oldalon. Ekkor érkezett azonban Brooks és egy esetlen mozdulattal saját kapujába tette a labdát.

Nem túl sok ideje volt feldolgozni a történteket, mert egy újabb Hoffenheim-támadásnál újra ő lett a főszereplő, megrúgta Schipplockot, és ezért tizenegyest adott a bíró. Szalihovics határozottan belőtte, ezzel 2-0-ra ment a Hoffenheim.

A 39. percben Szalihovics újabb büntetőhöz állt oda, ezt is berúgta, és 3-0-lal ment a csapata. Ezt a 11-est azonban valószínűleg rosszul ítélte meg Sippel játékvezető. Schulz nem bántotta Becket. A meccs alighanem már el is dőlt az első félidőben. A berlinieket kifütyülte saját közönsége. Nagyon kellenének nekik a pontok, mert a kieső zónától csak egy pontra vannak, hiába állnak a 13. helyen.

A 74. percben a Hoffenheim végre saját akciójából szerzett gólt. Egy kontra végén Schipplock talált kapuba. A 84. percben már 5-0-ra ment a vendégcsapat, ahogy az előbb, most is Roberto Firmino adta a gólpasszt, de ezúttal Rudynak.

Szalai Ádám még csereként sem kapott játéklehetőséget a Hoffenheimban.

Rovatok