Index Vakbarát Hírportál

25 méteres emelés és hálószaggató bomba

2014. december 21., vasárnap 17:09

Miután a két szombati olasz bajnokin összesen két gól esett, vasárnap rákezdtek kicsit a Serie A-ban, hogy javítsák a gólarányt. Atalantában például hat gól is volt, de a Sampdoria-Udinese 2-2-je is felfelé húzta az arányt.

A mennyiség azonban nem minden, így a nap két legszebb gólját emelnénk ki. Az elsőt Franco Vázquez szerezte a Palermóból az Atalanta ellen, méghozzá a 16. percben, egy majdnem 30 méteres, nagyon finom emeléssel. A kapus Marco Sportiello rendesen kint állt, ezt vette észre a felezővonaltól sprintelő argentin, aki a remek megoldással már 2-0-ra növelte csapata előnyét, de az a végére elolvadt, mert 3-3 lett a végeredmény.

Vazquez vs. Atalanta 2-0

Nagyjából fél órával később az egyébként rengeteg kihagyott ziccert hozó Fiorentina-Empolin is szép gól esett Juan Vargasnak köszönhetően. A perui csatár elég saját társa készített le fejjel két szerencsétlenkedő védő közül, Vargas pedig nem is húzta a dolgot, meglendítette a balját, és kilőtte a hosszú alsót. Ezzel vezetéshez jutottak a szünet előtt, a később az Empoli 1-1-re mentette a bajnokit.

Vargas vs. Empoli 1-0

Az esti meccsen aztán Mateo Kovacic is csatlakozott a nagy gólok mellé. Az Inter fiatal horvátjának köszönhetően kezdte meg a felzárkózást 0-2-ről: Kovacic Vargashoz hasonlóan egy szöglet után kifejelt labda után vágta be a szépítő találatot.

Kovacic vs. Lazio 1-2

A Serie A vasárnapi eredményei

Hallas Verona-Chievo 0-1

Atalanta-Palermo 3-3

Fiorentina-Empoli 1-1

Sampdoria-Udinese 2-2

Torino-Genoa 2-1

Internazionale-Lazio 2-2

Rovatok