Index Vakbarát Hírportál

Drámai csatában a Napoli nyerte az olasz Szuperkupát

2014. december 22., hétfő 21:20

A Napoli nyerte az Olasz Szuperkupát, miután 2-2 és hosszabbítás után, tizenegyesekkel legyőzte a Juventust.

Hatodszor rendezték Olaszországon kívü a kupadöntőt. Két amerikai és három kínai vendégszereplés után ezúttal Dohában, a Dzsasszim Bin Hamad Stadiumban játszott az olasz bajnok és kupagyőztes.

Megzavarhatta a sivatagi levegő a csapatokat, hiszen az első félidőben rengeteg védelmi hiba jellemezte a meccset. Vicces góllal szerzett vezetést a Juventus az 5. percben. Előbb Gargano fejelte ostobán hátrafelé a labdát, majd Koulibaly és Raúl Albiol ugrott egymásnak, előbbi fejéről a kilépő Carlos Tévez elő pattant a labda, aki Rafael kapust érintve lőtt a kapuba.

A gól után megzavarodott a Napoli, sokszor a labdakihozatal is gondot okozott. Aztán Marek Hamsík lőtt nagy kapufát, Buffon csak nézte. A félidő felénél megint Téveznek volt két nagy bombája, Rafael ezeket fogta, ahogy a másik oldalon Higuaín bombáját Buffon.

Tevez gólja Juve-Napoli 1-0

A második félidőben sokkal motiváltabb Napoli jött ki. Az 53. percben Callejón egy óriási Juve védelmi hiba után éppen csak mellé lőtt, hat perccel később Higuaín a kapufára emelt, a 67. percben viszont már semmi nem mentette meg a góltól a Juventust. Jonathan de Guzman emelt középre pontosan, Higuaín senkitől sem zavartatva fejelte be öt méterről.

Gonzalo Higuain Juventus-Napoli 1-1

Az egyenlítő gól után a csapatok inkább arra fordítottak nagyobb erőt, hogy újabb gólt ne kapjanak, és bár a játékrész második felében a Juve átvette az irányítást, hosszabbítás következett.

Ennek az első játékrészében Vidal és Llorente is gólt lőhetett volna a Napolinak, aztán Koulibaly mindent helyrehozott, Vidal 12 méteres lövését a gólvonalról vágta ki. A hosszabbítás 2. félidejének első percében aztán Tévez a másodikat is bevágta. Paul Pogba szenzációsan tartotta meg a labdát, Tévez pedig nagy csel után halálpontosan gurított a jobb alsóba. Aztán Higuaín lábában volt az egyenlítés, de Buffon a nyolcméteres lövést szenzációs bravúrral védte.

Carlos Tevez Juventus-Napoli 2-1

A végén még Bonucci majdnem összehozta azt, amit a Napoli-csatároknak nem sikerült, nem értették meg egymás Buffonnal, de ez a helyzet is kimaradt. A Juve megint megpróbált belassítani, de nem tudta kihúzni a meccset, Higuaín közelről betalpalta az egyenlítő gólt.

A 11-esek döntöttek végül, a Napoli bírta jobban idegekkel és története során másodszor, 1990 után megnyerte az Olasz Szuperkupát.

Gonzalo Higuain Juventus-Napoli 2-2

A 11-esek:

Jorginho lövését kivédte Buffon – Tévez a kapufára lőtte: Juventus-Napoli 0-0

Gulam a bal felsőbe vágta – Vidal a jobb sarokba vágta: Juventus-Napoli 1-1

Raúl Abiol is oda, ahova Vidal – Pogba is jobb oldalt választotta: Juventus-Napoli 2-2

Inler is nagyon bevágta – Marchisio sem rontott: Juventus-Napoli 3-3

Higuaín sem kegyelmezett – Morata sem hibázott: Juventus-Napoli 4-4

Gargano is becsapta Buffont – Bonucci nagy erővel vágta be: Juventus-Napoli 5-5

Mertens lövését kivédte Buffon – Chiellini is kihagyta: Juventus-Napoli 5-5

Callejón lövését is fogja Buffon – Pereyra még kaput sem talált: Juventus-Napoli 5-5

Koulibaly lövése a kapufáról pattan be – Padoin lövését Rafael kiütötte: Juventus-Napoli 6-5

Rovatok