Index Vakbarát Hírportál

Dzsudzsák: Tudom, hogy bődületesen sok pénzt keresek

2014. december 24., szerda 10:06

Az orosz bajnokság nem játékostemető, akár pályafutása végéig is ott marad, ha a még előtte álló 6-7 szezonban nem sikerül topcsapatba igazolnia. A Dinamo Moszkva 28 éves, 66-szoros magyar válogatott csatára interjút adott a Marketing & Media című lapnak.

Dzsudzsáknak jó szezonja volt a Dinamóval, harmadikok a bajnokságban, hibátlanul nyerték a csoportjukat az Európa Ligában.

„Utolsó EL-meccsünkön legyőztük Hollandiában a volt csapatomat, a PSV-t is. Nagyon szerettem Hollandiában játszani és a szakvezetés is elégedett volt a teljesítményemmel. A szurkolókkal is jó kapcsolatban voltam, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy most egy ellenük felálló csapatban engem külön megtapsoltak. A lábméretem is levették, mert aranyba öntik és kiállítják a klub múzeumában."

A Dinamóban komoly verseny van a posztján. „Minden meccsen, amikor pályára léptem, ki tudtam magamból hozni a maximumot. A bal lábam jól illeszkedik a csapat játékrendszerébe, kiváló támadónégyest alkotunk a csapattársaimmal. Minden körülmény adott, hogy sikertörténetet írjunk. Az orosz első osztály a világ nyolcadik legerősebb bajnoksága, 1,1 milliárd eurójával az európai topligák után gazdaságilag is számottevő és a szakmai fejlődésemet is segíti."

Dzsudzsák sztár lett, de még további fejlődést vár magától, vételárának emelkedésére is számít. „Eleinte nagyon furcsa volt, de mára kezdem megszokni, hogy sztárként kezelnek, az utcán odajönnek egy autogramért, újságok címlapjain látom magam, a fizetésemet fürkészik. Megedződtem, hogy a futballban nagyon érdekfeszítő, ki mennyit keres, miért keres annyit, vajon megérdemli-e. Az eddigi pályafutásomból azt szűröm le, hogy ahhoz, hogy valóban sztár lehess, három dolog kell: tehetség, egyéniség, profi menedzsment."

Dzsudzsák évi 2,5 millió eurót keres Moszkvában. „Az orosz fizetési listán a 21. helyen állok, tisztában vagyok azzal, hogy a keresetem a magyar viszonyokhoz képest bődületesen nagy. Az én fizetésem azonban korántsem a csillagos ég, a csapattársam, az egykori német válogatott Kevin Kuranyi több mint 5 millió eurót keres."

„Úgy érzem, újra emelkedő pályára kerültem, bízom benne, hogy van még a karrieremben 6-7 aktív év. Természetesen vágyom egy topcsapatba, de az sem keserít el, ha Oroszországban maradok. Többen vádoltak azzal, amikor Oroszországba szerződtem, hogy az a bajnokság játékostemető. Úgy érzem, az idő engem igazolt, az orosz csapatban való szereplés igenis lehet egy nagy európai topcsapat előszobája."

Rovatok