Index Vakbarát Hírportál

Most a bírónak is sokat köszönhet Van Gaal

2014. december 26., péntek 18:33 | aznap frissítve

Az angol futballbajnokság 18. fordulójában, a Boxing Day-en a Manchester United fogadta a Newcastle Unitedet (3-1). A Manchesternek nincs szerencséje sérültjeivel, az angol rekordösszegért igazolt Di María például megint megsérült, ennek ellenére a mérkőzés előtt Louis van Gaal magabiztosan nyilatkozott, és noha a harmadikok, az első Chelsea-től tíz pontra vannak, kijelentette, hogy számára a cél a bajnokság megnyerése.

A mérkőzést azonban a Newcastle kezdte jobban, Pérez kavargatott, de cseleibe belebonyolódott, majd erőszakosan labdát szerzett. Még szintén az elején, 0-0-nál büntetőhöz kellett volna jutnia a vendégcsapatnak, miután Jones és Mata között kibújó Sissokót az utóbbi buktatta. Nem volt szándékos, de a támadót ez érthetően nem nyugtatta meg.

A másik oldalon addig csak egy szép fejest jegyezhettünk fel, de a lesen lévő Rooney labdája amúgy még mellé is ment. Aztán a van Persie-Falcao-Rooney-hármas beindult, előbb ebben a sorrendben érve a labdához vezetést szereztek, amihez Falcao mentése is kellett, aki a kicsit hosszú labdát nem a kapura próbálta rászúrni, hanem pont laposan belőtte Rooney-nak.

A második gólnál is Falcao volt a kulcs, szerintem szabálytalanul labdát szerzett, nyújtott lábbal becsúszva a jobb oldalon az ellenfél térfelén, de innen indult az akció, Mata befelé indult, és szépen passzolt a középen üresen érkező Rooney-nak, aki tíz méterről jobbal a rövidbe belsőzött.

A második félidő a manchesteriek támadásaival folytatódott, aztán egy szép támadással gólt is szereztek, Rooney a középpályán vitte a labdát, majd nagy indítással Van Persie felé rúgott, aki a hosszúba fejelt.

Hasonlít a két gól

  • 94
    Még a mezek színe is más
  • 65
    Semmiképpen sem
  • 61
    Eléggé hasonlít

Hogy a támadás és a befejezés mennyire hasonlított a vb-n, Spanyolország ellen szerzett góljához, arról meggyőződhetnek ezen a linken, mind a két gólt megmutatjuk, a hasonlóságról pedig szavazzanak most.

A meccs végén Jones szabálytalankodott Colbackkel, a játékvezető befújta a büntetőt, amelynek úgy tűnt, jóvátétel az oka a meg nem adott büntetőért, Cissé pedig a bal felsőbe helyezett, De Gea hiába érezte az irányt, esélye sem volt.

3-1-es győzelmével a Manchester United ragad a szintén 3-1-re nyerő Manchester Cityre. A többi eredményt itt találja.

Rovatok