Index Vakbarát Hírportál

2 méterről se tudott neki gólt lőni a United

2014. december 28., vasárnap 14:54

Van Persie-ék az első félidőben dönthettek volna a Tottenham ellen, de a kapus Lloris mindig ott volt. 0-0 lett a mérkőzés. A Chelsea is döntetlenezett, ezzel pedig biztosan az élen várja 2015-öt.

Manchester United-fölénnyel indult a Tottenham elleni bajnoki, a hazai londoni csapat nagyjából húsz perc után kezdett magára találni, egy veszélyes fejes után Townsendnek volt egy jó lövése. 

Ezután beindult a United-henger, azaz csak beindulhatott volna, mert hiába volt legalább féltucatnyi lehetőségük, gólt nem sikerült szerezni.

Előbb a 21. percben Mata találta el szabadrúgásból a kapufát, majd nem sokkal később egy szöglet után már átment a labda a gólvonalon néhány centivel - a gólvonal-technológia jelzett is -, azonban a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot. 

A 33. percben Falcao jött: egy labdaszerzés után Mata ugratta ki, miután eltolta a labdát a védője mellett a hosszút akarta kilőni, de Lloris védett. Ennél is nagyobb helyzet volt Van Persie-é, aki az ötösnél tök üresen vette a labdát, mire kapura tolta, már túl közel volt Lloris, aki menteni tudott. 

Hugo Lloris Save Van Persie Shot Tottenham 0-0 Manchester United

A Tottenham-kapus Rooney fejesét is hárította, a legnagyobb bravúrja viszont az volt, amikor Ashley Young tizennyolcról látványosan kapura szúrta a labdát, ám a francia valahogy ki tudta szedni a bal felsőből, úgyhogy maradt a 0-0. 

Hugo Lloris Fantastic Save vs Ashley Young

A szünet után egyből nem sikerült ilyen lendülettel folytatnia Louis Van Gaal csapatának, nyomtak a folytatásban is, mégsem tudtak olyan komoly helyzeteket kialakítani, mint az első félidőben, Llorisnak sem volt annyi dolga. 

De Geának viszont már kellett dolgoznia, egy veszélyes Tottenham-szabadot tolt ki a 78. percben. Pár perccel később lekontrázták a Unitedet, Mason került nagy helyzetbe az ötös sarka előtt, ám fölé lőtte a labdát. A végén a Tottenham játszott lendületesebben, gólt lőni viszont már a hazai csapat sem tudott, úgyhogy maradt a 0-0. 

A Chelsea Southamptonba látogatott, az első félidőben hátrányba került, mert Terry beragadt, Mané pedig kihasználta, egyedül tört a kapura, és higgadtan be is emelte. A londoni csapat nem játszott jól, de az első félidő végén, rögtön az első kapuralövés gólt ért. Hazard tolta befelé a bal oldalról a labdát, és kilőtte a hosszút.

1-1 maradt a második félidőben is - Fabregas büntető helyett nagy meglepetésre sárgát kapott -, ezzel az egy ponttal biztosan az élen kezdi 2015-öt a bajnokságban.

A Manchester City ugyanakkor nem tudta egy pontra megközelíteni José Mourinho csapatát, mert  2-0-s félidő után a másodikban visszavett a tempóból, a Burnley pedig egy megérezte, és egyenlített. Megint nagyon bután játszott a City.

Rovatok