Index Vakbarát Hírportál

Mick Jagger tehet a brazil vereségről

2014. július 9., szerda 10:22

A brazil sajtó már korábban is rossz ómennek tartotta Mick Jaggert, aki a vb-n csak olyan csapatnak szurkolt, ami vagy kiesett, vagy ha ő kint volt a meccsen, akkor nagyot bukott. A Rolling Stones énekese a brazil-német meccsen is kint volt, és természetesen a braziloknak szurkolt.

A többit tudjuk.

Jagger a meccsre félig brazil fiával, Lucasszal ment ki, és a nyakába egy brazil sálat is tett, jelezve, hogy nem a németeknek drukkol. Az énekes VIP-páholyában Kia Joorabchian is ott ült, az a játékosügynök, aki Julio Cezar, David Luiz, Ramires vagy Oscar ügyeit is intézi. A brazilok Jaggert pe frio gúnynéven emlegették a vb alatt, ezt arra szokás mondani, aki balszerencsét hoz egy csapatra.

Jagger egy római koncert alatt mondta azt a közönségnek, hogy az Olaszország-Uruguay meccsen az olaszoknak drukkol. Ki is kaptak, és kiestek a vb-ről. Liszabonban a portugál csapat mellett kötelezte el magát egy másik koncerten - ők is kiestek. Korábban Jagger az angoloknak drukkolt, (hazája válogatottja dettó kizúgott a csoportkörből), és Bill Clintonnal együtt szurkolta végig az USA-Ghána meccset, amit az amerikaiak viszont megnyertek.

A brazilok ennek ellenére nem idén kezdtek el rettegni Jaggertől, hanem a 2010-es vb alatt, amikor a Stones frontembere brazil mezben ment ki a Hollandia-Brazilia negyeddöntőre. Mondanunk sem kell, nem a brazilok nyertek.

Rovatok