Index Vakbarát Hírportál

Van Gaal nem akarta, társai követelték a pályára a harmadik számú kapust

2014. július 13., vasárnap 07:56

A futball-világbajnokságok történetében most először játszott egy válogatott mind a 23 játékosa. Hollandia történelmet írt, a harmadik számú kapust társai követelték be a pályára a bronzmeccsen. Louis van Gaal szövetségi kapitány engedett.

Holanda hace entrar al 3º arquero contra Brasil

„A válogatott kérte. A játékosok jöttek oda hozzám: Michel Vorm is beállhatna, mester. Még akkor is kérték, mikor nemet mondtam. Azt akartam, hogy a legerősebb tizenegy játsszon. Csak 2-0 után mondtam, hogy na jó, de már 3-0 lett, mire beállt" – mondta a szövetségi kapitány, aki azért örült, hogy mindenki lehetőséget kapott.

„Az edző már korábban megígérte, hogy beállhatok. Nagyon örülök, hogy állta a szavát, óriási érzés" – nyilatkozta Vorm.

A bronzmeccs előtt a holland keretből már csak Vorm nem játszott, és még az sem volt biztos, hogy kap egyáltalán pár percet. Van Gaalnak kényszerűségből kellett kettőt is cserélnie. Daley Blindet és Jordy Clasie-t is hordágyon vitték le a pályáról, így érthető, hogy a legvégéig kivárt a kapuscserével. Végül a 93. percben jött el a Swansea kapusának ideje.

„Az utolsó percekre már bemelegítettem, az egész játék a fejemben volt. Reméltem, hogy eldöntjük, és beállhatok. Sokáig tartott, de így is gyönyörű volt" –mondta a harmadik számú kapus, aki már Costa Rica ellen is beállt volna büntetőket védeni. Akkor Tim Krul kapott lehetőséget, pedig Vorm büntetőstatisztikája jobb volt. Van Gaal akkor a büntetők előtt, a 120. percben hozta le Jasper Cillesent, aki így az első kapus lett a vb-k történetében, akit kétszer is lecseréltek.

Rovatok