Index Vakbarát Hírportál

Alexis az asszisztkirály: 5 gólt csinált zsinórban

2014. június 5., csütörtök 11:14

Nagy formában megy a jövő héten kezdődő világbajnokságra a barcelonás Alexis Sanchez, a chilei támadó készítette elő csapata összes gólját az utóbbi két felkészülési mérkőzésen. 

A nagy sorozata még az Egyiptom ellen megnyert meccsen kezdődött múlt szombaton, amikor 0-2-es hátrányban voltak, a szélen nyargalt a labdával majd középre játszott Diaznak, aki bevágta a labdát. Az egyenlítő találatnál jó ütemben ugratta ki Vargast, de a leglátványosabb talán a harmadik volt, a félpályánál lerázta magáról a védőjét, majd ismét remekül hozta helyzetbe csatártársát. A meccset 3-2-re nyerték, mindhárom asszisztot Sanchez jegyezte. 

Chile vs Egypt (3 2) Friendly Match All Goals Highlights

A sorozat csütörtök hajnalban, az északírek elleni barátságoson folytatódott. Már megint Vargasnak adott gólpasszt, hasonlóan, ahogy az előző meccsen, igaz a támadó ezúttal lesen volt, de a gólt megadták. A második gól előtt is másolta egyik asszisztját, amit Egyiptom ellen adott, a félpályánál lefordult emberéről, majd egy lapos indítással helyzetbe hozta Pinillát, ezzel nyertek 2-0-ra, újabb két Sanchez-gólpasszal. 

Chile vs Northern Ireland 2-0 ~ All Goal & Highlights

A chilei válogatott legutóbbi két mérkőzésén öt gólt rúgott, mind az öt gólnál a barcelonás Alexis Sanchez adta az asszisztot. A klubjában sem volt rossz idénye, tizenkilenc gólt és tizenegy gólpasszt jegyzett, valószínűleg még ennél is jobb számai lettek volna, ha több játéklehetőséget kap Tata Martinótól. AJuventus vinné a nyáron. 

A chileieknek nagyon nehéz dolguk lesz a világbajnokságon, a csoportban a legutóbb döntős két csapattal, Spanyolországgal és Hollandiával is játszanak, Ausztrália a harmadik ellenfelük. 

Rovatok