Index Vakbarát Hírportál

2 nap után már mindenki a bírókkal üvölt

2014. június 14., szombat 13:15

A világbajnokság az első két napján a bírók is főszereplők voltak, szinte az összes csoportmeccsre jutott egy-egy nagy játékvezetői hiba, ami miatt őrjöngtek a futballisták, az edzők.

A nyitómérkőzést vezető japán Nisimura Juicsi megadott egy tizenegyest a braziloknak, akik ezzel egyenlítettek, a jogosságról azóta is veszekednek, Modricék a meccsen nehezen viselték el a döntést, csoportosan üvöltöztek a japánnal. A horvátok szövetségi kapitánya, Niko Kovac szerint, ha valóban jogos volt a büntető, akkor nincs is értelme tovább futballozni. Számon kértek rajta egy meg nem adott horvát gólt is, ez azért már vitathatóbb volt. 

Pénteken a Mexikó-Kamerunon két szabályos gólt is elvett a kolumbiai Wilmar Roldan Mexikótól, mindkét esetben lest jelzett partjelzője, tévesen. A második meg nem adott találat után a közép-amerikaiak szövetségi kapitánya, Miguel Herrera annyira kiborult a bírókra, hogy Roldannak ki kellett mennie a pálya szélére megfegyelmezni, itt is ment az üvöltözés. Az 1-0-ra megnyert meccs után meg is jegyezte a kapitány, két gólt elraboltak tőlük, azzal az előnnyel nyugodtabb lett volna a mérkőzés. 

Aztán jött péntek este a holland-spanyol, ahol Diego Costa esett el az első félidő közepén, az olasz Rizzoli megette, és befújta a tizenegyest, a lassításon már azt lehetett látni, hogy a spanyolok honosított csatára lépett rá a holland Vlaarra. Sneijder ment oda az elsők között reklamálni. Nem sokkal később már Iker Casillas őrjöngött, úgy érezte, támadták az ötösön belül a második holland gól előtt. A vége 5-1-es megalázó vereség lett. A galériában láthatja, mennyi feszültség volt a pályákon az első két napon. 

Rovatok