Index Vakbarát Hírportál

Ötöt kaptunk, ezt nem lehet megmagyarázni

2014. június 14., szombat 08:00

A spanyolok megalázó, 5-1-es vereséget szenvedtek Hollandiától első világbajnoki mérkőzésükön. A játékosok és az edzők sem beszélnek arról, miben hibáztak, csak a jövőről beszélnek.

„Természetes, hogy a vereség mindenkit bánt a pályán és azon kívül is. Beszélgettünk az öltözőben, az mindenkinek hasznos volt, és még van időnk, hogy folytassuk. Nagyon dühös és elégedetlen vagyok, de elég tapasztalatom van ahhoz, hogy elfogadjam ezt a vereséget" – nyilatkozta Vicente Del Bosque. 

A szövetségi kapitány szerint döntő jelentőségűvé vált, hogy David Silva nem sokkal Robin van Persie első gólja kihagyta helyzetét, és 2-0 helyett 1-1 lett. Ettől elszállt a csapat magabiztossága és elcsüggedtek a játékosok.

„Nem találok szavakat arra, hogy az öt gólt megmagyarázzam. Sohasem voltunk igazán védekező csapat, de általában megoldottunk, ma azonban nagyon gyenge volt a védelem" – mondta Del Bosque.

Ez életem legrosszabb válogatott teljesítménye volt, de el kell felejteni, és már a Chile elleni meccsel kell foglalkozni. A legfontosabb, hogy nyerjünk és ne búcsúzzunk el a világbajnokságtól.

– nyilatkozta Iker Casillas. Elmondta, kényszerítik magukat arra, hogy továbblépjenek. Négy éve is ez történt velük, amikor Svájc ellen veszítettek a nyitómeccsükön.  „Nem voltunk szerencsések ma, velem az élen, nem úgy mentek a dolgok, ahogy képzeltük, de már nem gondolhatunk arra, ami történt. Változtatni kell a mentalitásunkon, erre négy napunk van."

Casillason kívül a megkérdezett csapattársai is ezt hajtogatták, el kell felejteni a vereséget és a következő meccsel törődni. „Remélhetőleg még időben jött a baleset. Mi vagyunk a világbajnokok, de nem szabad felednünk, hogy ki is lehet kapni" – mondta Sergio Ramos.

A legrosszabb rajt, amit el lehet képzelni, mondta Xavi, aki karrierje legfájdalmasabb vereségének nevezte a hollandok ellenit.

Rovatok