Index Vakbarát Hírportál

A FIFA meg akarja akadályozni a brazil vb-győzelmet

2014. július 2., szerda 08:30 | aznap frissítve

Meg vannak átkozva a brazilok. Nem elég, hogy házigazdaként ők a vb nagy esélyesei, és az első meccsen egy kamutizenegyessel fordíthattak a horvátok ellen, most ezt még jól fel is róják nekik. Felipe Scolari hat újságírónak mesélte mindezt egy háttérbeszélgetésen.

Scolari szerint a FIFA nem akarja, hogy Brazília házigazdaként megnyerje hatodik vb-jét, ahogy ő látja a nemzetközi futballszövetség ennek megakadályozásán mesterkedik, és a hollandoknak kedvez, hiszen sem Robben beismert kamuesését, sem Van Gaal kapitány FIFA-ellenes kirohanását a meccsszervezés és bíróküldés miatt nem szankcionálta.

Két újságíró beszámolt lapjában a beszélgetésről. Scolari a FIFA-n kívül még a brazil játékosokra nehezedő elviselhetetlen nyomás miatt is panaszkodott, amit játékosai nem bírnak el, és amire mindenféle helyzetben megnyilvánuló érzelmi kitöréseik a bizonyítékok. Carlos Alberto, a 70-ben vb-t nyert brazil csapat kapitánya ki is borult azon, hogy akár a himnusznál, akár sérülésnél, akár büntetőknél elsírják magukat a játékosok. Ebből elég, jelentette ki.

Scolarinak az is fáj, hogy még a brazil lapok túl sokat foglalkoztak azzal, hogy Fred a nyitómeccsen a horvátok ellen szimulált a 16-oson belül, amiért a horvátok büntetőt kaptak, ugyanakkor nem tagadta, hogy nagy a feszültség a csapatnál az elmaradó jó játék miatt. 

Rovatok