Index Vakbarát Hírportál

A hibák visszaütnek

2014. július 14., hétfő 01:41

Argentína vigasztalhatatlanul el van keseredve a Németország ellen 1-0-ra, hosszabbításban elveszített világbajnoki döntő miatt.

"Ez a fájdalom örök életünkre velünk marad. Nehéz felfognunk, hogy az utolsó pillanatban kicsúszott a kezünkből, mindenünk megvolt, ami a győzelemhez kell. Nekünk voltak a legnagyobb helyzeteink, míg el nem fáradtunk. A keserűség óriási, mert mindent beleadtunk. De a futball ilyen, fel kell emelnünk a fejünket, és viselni a kínt. Hiányzott az a kis szerencse, ami náluk megvolt. Büszke vagyok, hogy ilyen csapattársakkal játszhatok együtt, különleges társaság ez" - nyilatkozta a vb egyik legjobb védője, Javier Mascherano, aki a döntőben is kimagaslót nyújtott.

A fáradtságot, ami a 80. perc környékén gyűrte le az argentinokat, kiemelte a középpályás Lucas Biglia is.

"Vigasztalhatatlanok vagyunk. Szomorú vagyok, a sok öröm, ami eddig a napig ért minket, mind elveszett. Az a kis mázli hiányzott, ami a legjobbaknak jár. A szívünkkel mentünk előre, de elfáradtunk. Több helyzetünk volt, mint nekik, de a hibák visszaütnek" - utalt arra, hogy az első félidőben Higuain, a másodikban Messi, a hosszabbításban Palacios is ziccert rontott. A németeknek nem volt ennyi lehetőségük, de egyet kihasználtak.

Az argentin kapitány, a most leköszönő Sabella így látta: „Nagyon keserűek vagyunk mindannyian, ugyanolyan szomorú vagyok, mint a játékosaim. Óriási a fájdalom.”

Rovatok