Index Vakbarát Hírportál

A ManCity nem engedte Yaya Tourét, hogy meglátogassa haldokló öccsét

2014. június 24., kedd 13:40

Az elefántcsontparti Yaya és Kolo Touré pár napja veszítette el a rákban meghalt testvérét, a 28 éves Ibrahimot. Görögország ellen érte is fognak játszani, de Yaya nehezen bocsátja meg magának, hogy nem töltött elég időt haldokló öccsével.

„Szenvedek, mert úgy érzem, semmi hasznosat nem tettem érte az utolsó hetekben. A szezon végén, mielőtt edzőtáborba indultam négy-öt napot vele akartam tölteni, de a City nem akart nekem szabadnapot adni. Így elmentem a bajnoki címet ünnepelni Abu-dzabiba, miközben a testvérem a betegágyban volt. Szerencse, hogy Kolo vele volt" – mondta Yaya Touré.

„A klub vezetői már tudtak róla, hogy az utolsó hónapokban sokat szenvedtem, ahogy romlott a testvérem egészségi állapota. Ez az oka annak, hogy többször is megsérültem a szezon végén. A fejem átvette az irányítást a testem felett. Ez az utolsó négy hónap életem legnehezebb időszaka volt"

Amikor eljöttek Brazíliába, az orvosok nem sok reményt fűztek Ibrahim felépüléséhez. Annyira rossz állapotba került, hogy a múlt héten már nem is fogadta a telefonhívásokat. A Manchesterben maradó többi testvér sem közölt semmit az állapotáról, valószínűleg azért, hogy ne zavarják meg a vb-n kint lévő fivéreket.

„Óriási sokk volt a halálhíre. Nagyon közel állt hozzám. Gyerekként mindig együtt játszottunk a véget nem érő helyi tornákon."

A két elefántcsontparti futballista fejében még az is megfordult, hogy elhagyják Brazíliát, hogy utoljára lássák öccsüket, de apjuk lebeszélte őket erről.

Elefántcsontpart magyar idő szerint este hatkor játssza utolsó csoportmeccsét. Ha megveri Görögországot biztosan továbbjut, de ez egy döntetlennel is sikerülhet.

Rovatok