Index Vakbarát Hírportál

A világbajnok-verő Hollandiát is kiütné

2014. július 5., szombat 16:36

Senki sem gondolta volna Hollandiában, hogy az elődöntőbe jutásért éppen Costa Ricán keresztül vezet az út. Mondhatnánk, szerencsés csapat, könnyű ellenfelet kapott, de a közép-amerikaiaik útjából sorra dőltek a világ-, és Európa-bajnokok, így Robbenék is óvatosan várják a szombat esti meccset.

Jorge Luis Pinto, a Costa Ricaiak kapitánya eddig csodát tett csapatával és Hollandia ellen sem akarja alább adni. Nem véletlen mondják rá, hogy csapata hollandul futballozik, ugyanis a szakma alapjait éppen egy holland szakembertől, a legendás Rinus Micheltől leste el, aki az 1980-as években a német bajnokságban szereplő Köln csapatát irányította, miközben Pinto a város egyetemén tanult.

"Azokban az években rengeteg időt töltöttem azzal, hogy néztem az edzéseit és beszélgettünk. Amikor éppen nem kellett órára mennem, rohantam a tréningekre és figyeltem, tanultam"

Rekordok dőlhetnek meg a késő esti meccs után. Hollandia a vb négy meccséből hármat úgy nyert meg, hogy hátrányból fordított, ehhez hasonlóra korábban csak az 1970-es német válogatott volt képes. Ha nyer a csapat egymás után másodszor, összesen ötödször jut el a vb legjobb négy csapata közé. Ha Costa Rica jut az elődöntőbe, akkor 1930 után az első CONCACAF-zónából érkező válogatott lehet a négy között, 84 évvel ezelőtt, az első világbajnokságon szereplő Egyesült Államok után

Nem számít könnyű mérkőzésre Arjen Robben, a hollandok szélsője: "Azt gondolom, a torna előtt nem sokan tippeltek volna arra, hogy Costa Rica továbbjut majd csoportjából, de bebizonyították, hogy milyen erős csapatuk van. Nagyon kemény összecsapás lesz, de mindent megteszünk majd, hogy ott legyünk az elődöntőben."

A Hollandia–Costa Rica-negyeddöntőt szombaton 22 órától rendezik Salvadorban.

Rovatok