Index Vakbarát Hírportál

Robben szerint Németország lesz a világbajnok

2014. július 10., csütörtök 08:08

Németországnak hatalmas előnye, hogy kipihent játékosokkal érkezik a döntőbe, mondta válogatottja elődöntős győzelme és döntőbe kerülése után Alejandro Sabella, argentin szövetségi kapitány. Argentína szerdán csak hosszabbítás és büntetőrúgások után győzte le Hollandiát.

Az a tény, hogy Németországnak extra pihenőnapja van, és hogy nem kellett még fél órát játszania a sima 7-1-es győzelem után, döntő lehet, mutatott rá az argentin szakvezető.

„Néhány játékosom leharcolt, megviselt, fáradt, ami egy háború következménye. Egy nappal kevesebb idejük lesz regenerálódni a döntőre egy olyan csapat ellen, mint Németország, de munkával, alázattal, koncentráltsággal azon leszünk, hogy a csúcsra érjünk. Németország egész történelme során fizikai erőt, taktikai, szellemi bátorságot mutatott, és le sem tagadhatja néhány játékosuk a dél-amerikai behatást.

Arjen Robben, a hollandok futballistája a Kickernek nyilatkozott. Mint mondta, természetesen csalódott, belül ürességet éreznek, de nagyon büszke is egyben csapatára, amely tragikus módon estet ki az elődöntőben. Szerinte az argentinok és ők is biztonsági játékot játszottak, de a tizenegyeseknél elhagyta őket a szerencse, bár megjegyezte, hogy a büntetők nem csak azon múlnak, mennyire szerencsés egy csapat.

Arra a kérdésre, hogy ki nyeri a vb-t, határozottan felelt: Németország, az argentinoknak nem lesz esélyük.

Rovatok