Index Vakbarát Hírportál

Ők fogadták a reptéren az első vb-csapatot

2014. május 30., péntek 13:13

Mindössze egyetlen ausztrál szurkoló várta a brazíliai futball-világbajnokságra érkező válogatottját a curitibai reptéren, rohamrendőrből viszont volt elég - valószínűleg nem a drukkertől féltették a csapatot, hanem a Brazíliában uralkodó biztonsági, pontosabban veszélyességi viszonyoktól, ezért várakoztak teljes felszerelésben, pajzzsal, gépfegyverrel.

Az ausztrálok ráadásul csak átszálltak Curitibában, onnan Vitoriába repültek, itt lesz az állandó szállásuk a vb alatt. Ők az első válogatott, ami megérkezett a június 12-én kezdődő tornára.

A brazil rendőrség mindenre felkészült, a vendégek közül elsősorban az argentin futballhuligánok hordáitól félnek. Fő konfliktusforrás lehet a köztük és az angol szurkolók közötti hagyományos rossz viszony.

Rióban ráadásul még jobban felszerelt rendőrök állnak majd készenlétben a vb alatt, mint amilyenek Curitibában voltak - a BOPE, a brazil katonai rendőrség 400 főből különleges embereivel folyamatos bevetési készültségben lesz, rajtuk kívül pedig 5500 további fegyveres védi majd a világbajnokság biztonságát.

Rovatok