Index Vakbarát Hírportál

Az elmúlt tíz év legszarabb bírójáé lehet a döntő

2014. július 5., szombat 10:42

Élénk vitát váltott ki Carlos Velasco Carballo tevékenysége a világbajnokság egyik legjobban várt negyeddöntőjén, a Brazília-Kolumbián.

Carballo úgy ment ki a pályára, mintha eleve eldöntötte volna magában, hogy nagyon sokáig nem ad sárga lapot, hagyja a játékot, csak a legszükségesebb esetben avatkozik be.

Végül a 64. percben Thiago Silvának adott egy nyilvánvaló szabálytalanságért, ami inkább volt sportszerűtlenség - nem hagyta elvégezni a kirúgást -, mint egy komoly vagy durva belépő, amiből láttunk előtte néhányat. Utána adott még James Rodrigueznek egy becsúszásért, Yepesnek reklamálásért, végül Julio Cesarnak, amikor tizenegyest hozott össze.

A játékvezetéssel foglalkozó oldal, 3,9-esre értékelte a teljesítményét, a sommás ítélet így hangzik, befolyásolta a meccset azzal, hogy nem kellő eréllyel lépett fel a szabálytalanságoknál, és Yepes góljánál sem biztos, hogy a jó döntést hozta.

„Ilyen szar bírót nem láttam az elmúlt tíz évben” - állapította meg Diego Maradona, a korábbi világbajnok argentin.

A német Mehmet Schollt az borította ki, hogy nem védte meg a játékosokat a pályán, például Neymart sem, akit gerincsérüléssel vittek kórházba.

„Nagyon mérges vagyok erre a bíróra, mert hagyta a brutalitást, aminek Neymar is áldozatul esett. Ha körültekintőbb, akkor most nem lenne kórházban a brazilok legjobbja. Ha a kicsiket, a gyengébbeket nem védik meg, akkor vége ennek a sportágnak” - mondta a német tévé szakértője.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) ellenben gratulált neki, amiért így lehozta a találkozót, egyben a szervezet kijelentette, Carballo a döntő egyik esélyese.

Rovatok