Index Vakbarát Hírportál

Balotelli rugdosott az öltözőben, a kapitány lekussoltatta

2014. június 26., csütörtök 15:07

Mario Balotelli lett a bűnbak Olaszországban a vb-kiesés miatt, most pedig az is kiderült, hogy a továbbjutásról döntő Uruguay elleni csoportmérkőzésen miért nem jött ki a második félidőre.

A Gazzetta szerint Cesare Prandelli szövetségi kapitány azt mondta a fiatal csatárnak, hogy változtasson a hozzáállásán, vagy tíz perc után lehozza majd a második félidőben. Balotelli ezen felhúzta magát, felrúgott egy széket, és veszekedni kezdett a szövetségi kapitánnyal, mire az edző lekussoltatta. Ennek lett az a vége, hogy a szünetben a parmás Marco Parolo váltotta Balotellit. 

A lecserélt Milan-játékos duzzogva nézte végig a második félidőt, az 1-0-s vereség után pedig Andrea Pirlót sem várta meg, akit doppingvizsgálatra hívtak a mérkőzés után. A csapat többi tagja két órán át ült az öltözőben a válogatottól visszavonuló Pirlót várva, Balotelli rá sem volt kíváncsi.

A szövetségi kapitány azt nyilatkozta, „az, hogy beválogattam Balotellit a keretbe, az én hibám, ez volt a bukás egyik oka”. A csatár közösségi oldalán reagált a kritikákra, ő úgy gondolja, mindent megtett a hazájáért, nekitiszta a lelkiismerete.

A huszonhárom éves csatár az angolok ellen megnyert első csoportmérkőzésen még csapata egyik legjobbja volt, ő szerezte az első gólt, Costa Rica elleni meccsen már őt is eltüntették a pályáról a közép-amerikaiak védői, Uruguay ellen neki sem ment, ahogy az egész válogatottnak.

Rovatok