Index Vakbarát Hírportál

1970 óta nem védtek vb-n ekkorát

2014. június 18., szerda 10:52

Hihetetlen formában volt, négyszer tett csodát, így mindkét szövetségi kapitány kiemelte Guillermo Ochoa teljesítményét a Brazília-Mexikó (0-0) vb-meccs után.

Miguel Herrera mexikói szakvezető a meccs hősének nevezte a mexikói kapust, aki pontosan ugyanazt a védést mutatta be Neymar fejesénél, amit Gordon Banks 1970-ben Pelé ellen, azt pedig minden idők legnagyobb védésének is megválasztották.

Ochoa vs. Gordon Banks,

„Rendkívüli mentéseket mutatott be, nem emlékszem, hogy láttam volna valaha mexikói kapust így védeni világbajnokságon" - közölte a kapitány. Szerinte nagyszerű eredményt értek el a házigazdák ellen, és megmutatták, hogy bárkivel felveszik a versenyt a vb-n.

A hazai edző, Luiz Felipe Scolari szerint remek meccsen vannak túl, csak a gól hiányzott. „Minden tisztelet a kapusuknak, nagyszerű napja volt, rajta múlott a győzelmünk. Egyértelműen ő volt a mérkőzés legjobbja. Kemény 90 percen vagyunk túl, jó lett volna nyerni és továbbjutni, de el kell ismernünk, hogy a mexikóiak remekül játszottak."

A korzikai Ajaccióban védő Ochoa megilletődött volt. „Ez volt életem meccse, hihetetlen, hogy egy világbajnokságon került rá sor."

Fred, a brazilok csatára is elismerően beszélt a mexikói kapusról, aki szerinte legalább négyszer tett csodát.

Rovatok