Index Vakbarát Hírportál

Behunytam a szemem, aztán minden benne volt a rúgásomban

2014. június 20., péntek 10:01

Luis Suárez a csütörtöki Uruguay–Anglia-meccsen két gólt is rúgott, ezzel verték az angolokat 2-1-re. Az FC Liverpool csatára - a Premier League 2013/14-es szezonjának gólkirálya - a meccs után elárulta, hogy gyakran álmodozott erről.

A 27 éves Suárez az első félidőben fejjel szerzett vezetést, majd a másodikban óriási bombával állította be a végeredményt, amellyel az angoloknak minimálisra csökkentek a továbbjutási esélyeik.

„Láttam a labdát, majd behunytam a szememet, és akkora erővel rúgtam bele, hogy abban benne volt minden, amin az elmúlt hetekben keresztülmentem, és azokért az emberekért is rúgtam, akik segítettek engem. Bement"

– mondta elcsukló hangon a mérkőzés legjobbja, aki májusi térdműtétje miatt a Costa Rica elleni első meccsen még nem játszott.

A legutóbbi vb-n negyedik uruguayiak a 39. percben szereztek vezetést Suárez fejesével, a 75. percben Wayne Rooney egyenlített pályafutása első vb-góljával, majd Suárez a 85. percben eldöntötte a mérkőzést.

„Úgy éreztem, hogy hosszú időszakokban jól védekeztünk ellene, de aztán adódott két lehetősége, amelyeket remekül kihasznált. A második gólt védelmi hiba előzte meg" – mondta Suárezről a csalódott angol szövetségi kapitány, Roy Hodgson.

Rovatok