Index Vakbarát Hírportál

Kiszürkült a sötét ló

2014. június 18., szerda 09:43 | aznap frissítve

Hiába volt öt gól is, nem volt izgalmas a H csoport két meccse.

„Az első gól gyorsan jött, ez kicsit megzavarta a csapatot, kényszerhelyzetbe kerültünk, támadnunk kellett, így kinyíltunk és kontrából újabb gólt kaptunk az algíroktól" – mondták volna a belga válogatottnál a meccsük után, ha nem jut időben eszükbe, hogy nekik semmi közük a Belgához. Ezért aztán duma helyett lőttek két gólt és egy nem túl jó meccsen megmentették a helyzetet.

Bëlga - Huszonkét férfi

De a győzelem ellenére már kétlem, hogy ez a csapat lenne a vb sötét lova, vagy ha igen, legfeljebb annyira, amennyire annak tartották a magyar válogatottat 78-ban és 86-ban.

Ha nem nyertek volna olyan nehezen a belgák, azt gondoltam volna, hogy Dél-Korea és Oroszország lényegében ki-ki meccset játszik a második helyért a H csoportban. Ám most már inkább körbeverésekre látok esélyt: Algéria sem reménytelen pofozógép, és a belgák sem bevehetetlenek, így ez a meccs nem dönt el semmit.

Ennek megfelelően nem is nagyon igyekeztek Céipszilon Líék és Berezuckijék, a harmincadik percben arra gondoltam, legjobb lenne, ha mindkét csapat kikapna – a Dél-Korea 2002-es bírókkal megspékelt menetelése máig megbocsáthatatlan, az orosz csapat egójának meg mindig jól jön egy vereség -, de olyan opció nincs.

Pont ekkor Ignasevicsnek volt egy jó szabadrúgása, ettől felpörgött egy picit a meccs, de ezért még nem volt érdemes éjfélig várni. Az oroszoknak meg éjjel kettőig. A szünetbeli szakértőkön, akiktől megtudtam, hogy ha a csapatok pontosabbak lennének, akkor veszélyesebbek lehetnének, végképp elaludtam és csak a második félidő lendületesebb első két perce miatt ébredtem fel, teljesen feleslegesen.

Ez az orosz csapat nem a 2008-as Eb hollandverő bronzérmes csapata, amelyik ellen egy moszkvai kocsmában szurkoltam, és az utolsó pillanatban jött, hosszabbítást érő holland egyenlítő gólnál egy emberként ugrottam fel. Vagyis egyetlenként. Amit aztán próbáltam bosszankodásnak álcázni. Abban a pillanatban több izgalom volt, mint ebben a 94 percben, amiből az utolsó 20 perc csak Akinfejev beszedett potyája és a hat perccel későbbi begyötört orosz egyenlítés miatt volt mozgalmasabb. Egyik csapat sem érdemelte volna meg a győzelmet, de az 1-1-et se nagyon. Egy orosz netes felmérés szerint a tippelők 83 százaléka győzelemre számított, 9 százalék döntetlenre, 8 vereségre. Ennyit a népítéletről.

Ebből a csoportból bárkik is lesznek a továbbjutók, a 16 között el fognak vérezni. De a belgákat – ha vannak olyanok - jobban fogom sajnálni, mint az orosz vagy dél-koreai csapatot. Most inkább egy kicsit Algériáért szorítok.

Rovatok