Index Vakbarát Hírportál

Az elejétől a végéig rémálom volt a vb

2014. június 30., hétfő 17:13

A ghánai válogatottnak már a csoportkörben véget ért a világbajnokság, de Kevin Prince Boatengnek már hamarabb, mert a szövetségi kapitány kirakta a keretből. Boateng a Bildnek mondta el, mennyire amatőr módon állt a ghánai szövetség a vb-hez.

„A rémálom volt az első naptól az utolsóig. Soha nem gondoltam, hogy ilyen rosszul meg lehet szervezni a egy világbajnokság felkészülését. A szállodák, az utazások, minden amatőr volt."

Boateng elmondta, hogy az amszterdami edzőtáborból két csoportban mentek Miamiba. Az egyik csoport Atlantán, a másik New Yorkon keresztül. Boatengék kilenc órát ültek a repülőtéren, összesen 19 órát utaztak.

A ghánai játékosokra aztán Miamiból is 12 órás repülőút várt, de a szövetség a turistaosztályra vett nekik jegyeket, ahol képtelenek voltak rendesen kinyújtani a lábukat. Boatengnek ez azért is fájt, mert az elnök közben két gyermekével és feleségével az első osztályon utazott. Ekkor még nem volt vége a rémálomnak, Boateng csomagja elveszett egy egyik reptéren, így egy napig futballcipője sem volt.

Az Egyesült Államok elleni meccsre készülve a hotelszobán is kiakadt, állítása szerint minden nyirkos volt, a szoba beázott, és leginkább egy úszómedencéhez hasonlított. Boateng szerint nem az volt a fő probléma, hogy nem kapták meg idejében a prémiumokat, hanem a vébét megelőző hónap szervezési hiányosságai rombolták le a morált. „A pénz volt a legkisebb probléma. Tiszta katasztrófa volt minden, az edzéslehetőségek, a szállás. Csak arra lennék kíváncsi, hová folyt az erre szánt pénz."

Boateng a szövetségi kapitány Kwesi Appiah-t egyáltalán nem tartja jó edzőnek, szerinte még taktikája sincs, de elfogadta, hogy tisztelnie kell a döntéseit. Azért meglepődött, hogy nem tették be Egyesült Államok ellen. „Folyton hozzám beszélt mint egyik vezető játékoshoz, abszolút élveztem a bizalmát."

Boatengék csak egyszer bojkottálták az edzést, de a csapat már szét volt esve, mindenki a saját bajával volt elfoglalva. Boateng tagadja, hogy rátámadott volna a szövetségi kapitányra, de szemtől szembe megmondta neki és a szövetség elnökének, hogy hazudtak, hiába ígértek a jobb körülményeket, nem teremtették meg nekik. A játékos úgy véli, eltiltását is ezért kapta, nem azért, mert összeszólalkoztak az edzésen, ahol szerinte Appiah is minősíthetetlenül viselkedett vele.

Rovatok