Index Vakbarát Hírportál

Ez szégyen, küldjék haza a bírót!

2014. június 22., vasárnap 08:19

Dzekótól szabályos gólt vettek el, a bosnyák csatár kiborult a Nigéria elleni vereség után. Kiestek. A nigériaiak győzelmet érő gólja is vitatott.

Újabb mérkőzést befolyásoló játékvezetői hiba történt a világbajnokságon, a Nigéria-Bosznia-Hercegovina-csoportmeccsen az új-zélandi Peter O'Leary és stábja szabályos gólt vett el Edin Dzekótól. A bosnyákok kikaptak, és ki is estek, úgyhogy megint áll a bál.

A félidő közepén nyomtak a bosnyákok, ennek a 21. percben meg is lett az eredménye, a Manchester Cityben futballozó Dzeko jól ugrott ki a tizenhatosnál, majd a kifutó nigériai kapus mellett belőtte a labdát. Az új-zélandi Peter O'Leary asszisztense jelzésére érvénytelenítette a gólt, a visszajátszás alapján viszont egyértelmű a helyzet, a csatár még csak vonalban sem volt az utolsó nigériai védővel. 

Edin Džeko Offside Goal ? Bosnia-Herzegovina vs Nigeria

Néhány perccel később a nigériaiak megszerezték a vezetést egy szabálytalanság után, az egész bosnyák kispad reklamált, hiába. A nigériaiak 1-0-s győzelmével kiestek a bosnyákok, az érvénytelen gólt szerző Dzeko nem is hagyta szó nélkül a történteket. 

 „Meg kellett volna nyernünk ezt a mérkőzést. A játékvezetés szégyenletes volt, mi meg mehetünk haza. Emiatt nagyon szomorúak vagyunk, ugyanakkor ennek a játékvezetőnek is haza kellene mennie. Belenyúlt a mérkőzésbe, ezért kaptunk ki. Egyáltalán nem voltam lesen". Még a bosnyák futballszövetség is nekiment twitterén O'Learynek, a meg nem adott gól és a nigériaiak találata előtti szabálytalanság miatt dühöngtek. 

Wrong offside. Foul in Spahic. Enough said #bih pic.twitter.com/QTgMhltqGo

— BiHFootball (@BiHFootball) 2014. június 21.

A szövetségi kapitány, Safet Susic már visszafogottabb volt, azt mondta, Nigéria megérdemelten nyert, ő maga nem látta az érvénytelen gól előtti helyzetet, de többen jelezték neki, hogy Dzeko nem volt lesen. Megjegyezte, a játékvezetők már többször hibáztak a tornán. 

Nem először bíróznak a vébén, a brazil-horvát nyitómeccsen a japán Nisimura Juicsi egy vitatható tizenegyest adott meg a házigazdáknak, másnap pedig a Mexikó-Kamerunon két szabályos gólt is elvettek a közép-amerikaiaktól les miatt, a hibázó kolumbiai partjelzőt azóta hazaküldték a vb-ről. A hollandok ellen a spanyol Diego Costa által kiharcolt tizenegyest sem kellett volna megadni, az Olaszország-Costa Rica meccsen pedig a Costa Rica-iak nem kaptak büntetőt, miután csatárukat leterítették a tizenhatoson belül az első félidőben. 

Rovatok