Index Vakbarát Hírportál

Neymar lövi a brazil gólt, vagy senki más?

2014. június 17., kedd 16:11

A házigazda braziloknál valakinek gólt kell rúgnia Mexikónak, ahol az lesz a legveszélyesebb, akitől eddig kettőt vettek el.

Ha a brazilok behúzzák a második csoportmeccsüket is kedd este, akkor jó eséllyel a továbbjutás is megvan már, akkor meg biztosan, ha Horvátország és Kamerun ikszel szerda este. 

De a horvátok elleni nyitómeccshez hasonlóan a Mexikó elleni sem lesz könnyű menet, a braziloktól Oscar, aki az első meccs egyik legjobbja volt, tisztában van ezzel, ott volt két éve Londonban az olimpiai csapattal, amikor elbukták a Mexikó elleni döntőt. „Nagyon fájt nekünk az a vereség, Brazíliának kellett volna nyernie. Ezért is van extra motivációnk ellenük itt a világbajnokságon, de a tavalyihoz hasonlóan idén is nehéz mérkőzés vár ránk" - mondta a chelsea-s. Scolari edző azt mondta, a legfontosabb, hogy ne kapjanak gólt Mexikótól. 

A brazilok 2-0-ra nyertek tavaly a Konföderációs Kupán Mexikó ellen, ott Neymar rúgta az első gólt a mérkőzés 9. percében. Neymar duplázott csütörtökön kettőt lőtt a horvátoknak, a volt barcás mexikói védő, Marquez azt mondta, rá és Hulkra készülnek igazán, le kell zárni a területeket, gyosan kell majd reagálniuk hátul. Egyébként pont a védelemben voltak nagyobb kihagyások Mexikónál az első mérkőzésen is. A közép-amerikaiaknál Peralta és Hector Moreno ugyan összeszedett egy kisebb sérülést, várhatóan így is bevethetők lesznek, az is valószínű, hogy a Manchester United-csatár Javier Hernandez ismét a kispadon kezd. 

Lehetne kétgólos mexikói csapatban is, ha Dos Santostól nem vesznek el két szabályos találatot Kamerun ellen - ezzel nálunk ő a tiszteletbeli gólkirály -, végül a Peralta által szerzett győztes gól előkészítésében is szerepe volt.  

A braziloknál egyedül Hulknak voltak problémái a horvátok elleni győzelem után, a napokban félbe kellett hagynia az edzést egy sérülés miatt. Igaz a nyitómeccsen sem ő, sem a szenvedő Fred nem volt meggyőző, ezúttal is Neymaron lesz a legnagyobb nyomás, ha olyan nyomasztóan sikerül a mérkőzés első fele, mint Horvátország ellen. Ha ott nincs egy vitatható tizenegyes, akkor sokkal rosszabbul is alakulhatott volna nekik a torna eleje. 

Sokat elmond a brazil válogatott támadósoráról az is, hogy a barcás legutóbbi négy válogatott mérkőzésén öt gólt vágott, ha kedden újra betalál, tartani tudja a lépést a góllövőlistán is, amit most a portugálok ellen triplázó Müller vezet. 

A mérkőzés este kilenckor kezdődik. 

Rovatok