Index Vakbarát Hírportál

Capello az orosz kispadon is megéghet

2014. június 26., csütörtök 20:29 | aznap frissítve

Nem átütő játékkal, de a hajrát uralva mindkét meccsét (előbb Algéria majd Oroszország) megnyerte Belgium a H-csoportban, amivel magabiztosan továbbjutott.

Marc Wilmots kapitány előre jelezte: pihentetni fogja Vincent Kompanyt és Vertonghent Dél-Korea ellen, és mivel a keret egyébként is jó nevekből áll, kell a lehetőség másoknak is, annál is inkább, mert messzire szeretnének eljutni, és egy hosszú sorozatot kevés emberrel lehetetlen végig bírni.

Az ellenfél Dél-Koreán is látszanak az ázsiai futball válságjelei, most nem olyan csapatokból jönnek, mint akár csak négy évvel ezelőtt is, nincs egyéniség és a szorgos játékosok sem annyira jók.

Dél-Korea egy bravúros győzelemmel ettől még továbbmehetne, ha a másik meccsen döntetlen lesz, de erre kevés az esély.

Az eddig győzelmi kényszerben lévő csapatok jobb arányban használták ki lehetőségeiket – Uruguay, Svájc Görögország élt vele, a horvátok nem -, mint ahogyan várható volt.

Oroszország nincs könnyű helyzetben, mert egy ritka gyors csapatot kellene féken tartania, ráadásul az orosz védők, középpályások már nem annyira fiatalok.

Algéria helyzeti előnyét a jobb gólaránya jelenti, berendezkedhet kontrákra, ami egyébként is fekszik neki. Az első félidőben nem várható pazar játék a nagy tét miatt, a másodikban viszont Capellónak kockáztatni kell. A nyolc millió euróért szerződtetett szakembernek nem sok sikerélménye volt Anglia élén négy éve, lehet, hogy most is egy váratlan kudarccal azonosítják majd.

Az oroszoknak amúgy egy vérbeli csatár kellene, és megváltozhatna az egész csapat kisugárzása, de a 23 éves Kokorin úgy tűnik, még nem kész a feladatra.

Rovatok