Index Vakbarát Hírportál

Drogba bejött, és ennyi elég volt

2014. június 15., vasárnap 05:01

Japán óriási góllal szerzett vezetést Elefántcsontpart ellen, de Drogba becserélésére kellett ahhoz, hogy az afrikaiak megfordítsák a mérkőzést.

Az elefántcsontpartiaknál Didier Drogba a kispadon kezdett, csatárként az a Bony rohamozott, aki gólt is szerezhetett volna a meccs elején. Gervinho belőtte neki a labdát a tizenhatoson belülre, rögtön bombázni akart, ám a lövésbe belelépett egy japán védő. 

Enyhe afrikai fölény volt az elején, gólt mégis Japán szerzett. Honda kapott labdát a tizenhatoson belül, jobbal levette, majd ballal egyből kilőtte a rövid felsőt, az első negyedóra után megvolt a vezetés. Honda lövése 125 km/h-val vágódott a kapuba. 

Honda Goal vs Ivory Coast ~ Japan vs Ivory Coast

Néhány perccel később növelhették volna az előnyt, a jobbhátvéd Ucsida robogott előre, egy csellel elküldte az emberét, a rövidet vette célba, azonban Barry kapus a helyén volt. 

Elefántcsontpartnál Yaya Touré volt a legveszélyesebb, ahogy azt várni lehetett, de sem szabadrúgásból, sem egy megindulásból nem tudott betalálni, megállították a japán védők. A legnagyobb lehetőség aztán már Bokáé volt ezután, tizennyolcról tekert volna a rövid felsőbe egy szabadot, nagyjából húsz centivel vétette el a kaput. Nem sokkal később huszonötről is megkínálta egy lövéssel Kavasimát.

A japánok beálltak, a védekezésük szervezett, Honda révén pedig a kontrák is nagyon veszélyesek voltak. Az afrikaiak hiába vezették egymás után a támadásokat a szünet előtt, a kapu előtt Bony ekkor még nem tudta azt megoldani, ami valószínűleg Drogbának ment volna. 

2. félidő

Az elefántcsontpartiak a második félidő elején sem javultak támadásban, úgyhogy a 60. percben jött Drogba, fél perc múlva már majdnem előkészített egy gólt. Jelenléte szinte egyből megváltoztatta csapata támadójátékát, a 64. percben a jobbhátvéd Aurier ívelt a japán kapu elé, Bony pedig szépen csúsztatott a hosszúba, összejött az egyenlítés.

Wilfried Bony Goal ~ Ivory Coast 2-1 Japan World Cup

Két percre rá már fordítottak is Drogbáék, egy újabb beadás után Gervinho fejelt az ötös sarkáról a rövidbe, Kavasima kapus nem ért le a labdára.  

Ivory Coast 2-1 Japan Gervinho Goal World Cup

A végére a japánok is elfáradtak, Drogbának pedig volt egy jó szabadrúgása, huszonötről lőtt kapura, Kavasima ezt ki tudta tolni. Néhány perccel később újabb lehetősége akadt, de a lapos lövésbe beleléptek a japánok, ebből sem lett gól. 

A meccs embere: Yaya Touré

A meccset viszont így is megnyerték 2-1-re, és győzelemmel kezdték a tornát.

Rovatok