Index Vakbarát Hírportál

Costa Rica csak röhög a FIFA hülyeségén

2014. június 21., szombat 09:24

A Costa Rica-i válogatott 1-0-ra verte az olaszokat péntek este, ezzel tovább is jutottak a csoportjukból, aztán a mérkőzés után megtudták, a FIFA hét játékosukat rendelte be, hogy vizelettesztet adjon. 

Hét játékost tesztelni elég szokatlan, a nemzetközi sajtóban volt is visszhangja a döntésnek, úgyhogy a szervezet gyorsan megindokolta, miért rendelték be a közép-amerikaiaktól a fél csapatot.

Két Costa Rica-it az ilyenkor bevett meccs utáni rutin miatt hívtak be, ötöt pedig azért, mert a „világbajnokság előtt nem vettek tőlük mintát". Egy napokban megjelent FIFA-közlemény szerint a torna előtt a játékosok kilencvenkét százalékát ellenőrizték, az összes teszt negatív lett, a maradék nyolc százalékról pedig azt mondták, véletlenszerűen tesztelhetik őket a vb alatt. Úgy látszik, most véletlenül pont azt dobta a rendszer, hogy öt Costa Rica-játékost kell berendelni. 

Az ESPN szerint Keylor Navas, Bryan Ruiz, Celso Borges, Joel Campbell, Yeltsin Tejeda, Christian Bolanos és Michael Barrantes volt a hét ellenőrzött játékos, utóbbi kivételével az összes a kezdőcsapatukban játszott az olaszok ellen.

Két órán át tartott, amíg a mintákat levették a Costa Rica-iaktól, utána a kapus Keylor Navas arról beszélt, még mindig alig hiszik el, hogy megverték Uruguayt és Olaszországot, ha pedig le akarják tesztelni az egész csapatot, hát tegyék. 

„Humorral kell kezelni az egészet. A lényeg, hogy továbbjutottunk, ennek pedig nagyon örülünk" - mondta Navas. A csapatkapitány Bryan Ruiz túlzásnak tartja a történteket, de amúgy se tehetnek semmit. „Nincs mit rejtegetnünk, jól felkészültünk, nem használtunk semmilyen tiltott szert. Azt hiszem, ez az egész részben annak köszönhető, hogy az emberek alig hiszik el, milyen eredményt értünk el. Nincs gondunk a teszteléssel, de talán egy kicsit túlzás volt, hogy hét emberünket hívták be". 

Costa Rica a C csoportból kap majd ellenfelet a nyolcaddöntőben, Kolumbia már továbbment abból a négyesből, Elefántcsontpartnak, Görögországnak és Japánnak is van még esélye. 

Rovatok