Index Vakbarát Hírportál

Egy ghánai sámán elátkozta C. Ronaldót

2014. június 5., csütörtök 10:58

Egyészen elképesztő, egyben zseniális sztorit hozott le a Guardian, amely arról ír, hogy egy ghánai sámán elátkozta Cristiano Ronaldót, hogy ne szerepeljen jól a világbajnokságon – többek között Ghána válogatottja ellen sem.

Nana Kwkaku Bonsam a nyugat-afrikai ország legbefolyásosabb sámánja – jelentsen ez bármit is –, aki már februárban megjósolta, hogy C. Ronaldónak sérülés miatt ki kell majd hagynia a világbajnokságot. És valóban, CR megsérült, a Portugál Labdarúgó Szövetség épp a napokban hozta nyilvánosságra, hogy bal térde és combja sincs rendben, de várhatóan a vb-re rendben lesz.

A sámán neve egyébként fordításban annyit tesz, hogy Szerda Ördöge, és meg van győződve róla, hogy ő tehet a játékos sérüléseiről. Egy helyi rádiónak azt is elmondta, hogy egy, az istenektől szerzett különleges port kevert el levelekkel és főzetekkel, melyet Ronaldo képe és karikatúrája mellé helyezett. Sőt, a múlt héten négy kutyát is befogott egy másik speciális rituáléhoz, ám hogy a kutyák milyen sérülést csinálnak majd Ronaldónak, egyelőre nem árulta el.

„Ezt a sérülést egyetlen orvos sem tudja meggyógyítani soha, nem fognak rájönni, mi okozza, mert spirituális eredetű. Ma a térde, holnap a combja, utána valami más jön” – titkolózott a sámán.

Nana Kwaku Bonsam arról nem nyilatkozott, hogy a Diego Costát is kezelő szerb dr. Marijana Kovacsevics lóméhlepényből készített csodakenőcse esetleg gyógyírt jelenthet-e az ő átkaira.

Rovatok