Index Vakbarát Hírportál

Löw: Csak a német futballerényekkel nem ment volna

2014. július 14., hétfő 08:02

Németország 24 év után világbajnok, az ország pontosan annyit várt a negyedikre, mint Brazília és Olaszország. Joachim Löw így beszélt a győzelemről.

A német válogatott kapitánya, Joachim Löw a döntő után azt mondta, Argentína a teljesítőképessége határán futballozott, és számukra teljesen világos volt, hogy a fináléban fognak a legjobban játszani.

„Nehéz szavakkal érzékeltetni, mit érzek most. A futball legendás helyszínén, a Maracanában, a csapatomnak sikerült megnyernie a világbajnokságot. Brazíliát és Argentínát is legyőztük. Amikor tíz éve Jürgen Klinsmannal együtt elkezdtük a munkát, ezért a pillanatért dolgoztunk minden egyes nap. És most sikerült elérni a vágyunkat. Jobban senki sem érdemelte volna meg ezt a kupát Németországnál” - magyarázta a szakember, akinek az USA-t vezető Klinsmann az elsők közt gratulált a Twitteren.

Kifejtette, hogy az elmúlt tíz évben rengeteget tanultak, eközben megváltoztatták a német futballban korábban uralkodó felfogást is.

„A hagyományos német erényekkel ez a mostani győzelem nem jött volna össze. Más futballkultúrákból is adaptáltuk a tudást, ez is benne van ebben az aranyban.”

A jövőjét firtató kérdésre csak annyit válaszolt, még két évig szerződés köti a válogatotthoz, és szívesen is folytatja a munkát a fiatalokkal, de például azzal a Reusszal is, aki sérülése miatt nem mehetett Brazíliába.

"Ennek a csapatnak csodás jelene és nagyszerű jövőképe van" - összegzett.

Németország lett az első európai válogatott, aminek az amerikai kontinensen sikerült világbajnokságot nyernie.

Rovatok