Index Vakbarát Hírportál

De mit akar? Szép játékkal kiesni?

2014. július 1., kedd 10:59

A németek védője, Per Mertesacker nem túl szimpatikusan, a ZDF riporterének tekintetét kerülve nyilatkozott az Algéria elleni meccs után, de a lapok szerint szellemes volt, nem ítélték el őt.

A kérdést támadásnak vette, pedig udvariasan csak arra irányult, hogy nehezen sikerült megtörni Algériát, és hogy nyilván ő is érezte, lehetett volna ennél jobban is játszani.

Mertesacker interjúja

„Nekem tökmindegy, ha nyerünk, hogy játszunk. Mit akar most tőlem? Mit akar most? Ilyen kevéssel a meccs után. Nem értem ezt az egészet” - borult ki az Arsenal védője, akit többször zavarba hoztak az ellenfél gyors csatárai.

„Azt gondolja, hogy a tizenhat között egy fesztiválozó társulattal kell játszanunk, vagy mi? 120 percig erősek és jók voltunk, különösen a hosszabbításban. Ez egy megérdemelt győzelem volt, ezenkívül minden másodlagos. Én most megyek és három napot a jeges medencében töltök, és ott majd kielemzem a játékunkat.”

A riporter úgy gondolta, a gördülékeny játékról is kérdez még egyet, hiszen 2010-ben nem voltak ilyen meccseik a németeknek, akkor minden simábban ment, az angoloknak és az argentinoknak is négyet vágtak, igaz az elődöntőben kiestek a spanyolokkal szemben.

Mertesackert ezzel még jobban felbőszítette. „Mit akar ezzel? Akar egy sikeres világbajnokságot? Vagy szép játékkal essünk ki? Nem értem ezt az egészet. Továbbmentünk, mindenki szuperboldog a csapatból, és készülünk a franciák elleni meccsre.”

A Bild megszavaztatta olvasóit a kérdésről, és 82 százalék szerint célfutballal, látványra nem adva nyerjék meg a vb-t. 79 százalék pedig amondó, szabad így reagálni a kérdésekre egy játékosnak.

A két ország 1982-ben és négy év múlva is a négy között futott össze, mindkétszer a németek nyertek. Azóta vb-n nem találkoztak.

Rovatok