Index Vakbarát Hírportál

Déja vu: Neymar mindkét gólját másolta

2014. június 13., péntek 12:31

Neymar duplával kezdte a világbajnokságot, távolról és büntetőből rúgott gólt a nyitómeccsen Horvátországnak - de a brazil támadó góljait mintha már láttuk volna, ráadásul mindkettőt. Szintén vilagbajnokságon, mindkettőt braziltól, egyaránt 1998-ból.

Neymar az elsőnél középen kapta meg a labdát, finom mozdulattal átvette, majd ballal kilőtte a bal alsót, úgy, hogy a labda a kapufáról pattant be.

Ugyanilyet lőtt 16 éve Dániának Rivaldo, ő a kapufát ugyan nem találta el, de a labda szintén a bal alsóra gurult, laposan.Természetesen Rivaldo is ballal rúgta.

Neymar ezt leste le: Rivaldo - World Cup 98 Brazil vs Denmark

Ugyanilyen déja vu a büntető is, az elvégzése mindenképp: Brazília-Hollandia, Emerson. Efféle sasszézós nekifutást csak nagyon ritkán látni, akkor is braziloktól.

Pontosan, messzire a labda mögé állnak, majd balra szökellnek, és jobbal lőnek. Neymar nem helyezte most eléggé, viszont elég erősen lőtte, Emerson anno simán betette középre az elmozduló van der Sarnak.

Neymar Emesronról másolt büntetője 2014

Ismerős lehet a harmadik gól is, Oscartól a kivitelezés teljesen olyan, mint Romarióé 20 évvel ezelőtt, amikor az 1994-es vb svéd-brazil csoportmeccsen talált be.

Kilépett a védők között, aztán félig spiccel letolta a sarokba, a különbség, hogy Oscar most a jobb alsóba, Romario akkor a bal alsóba.

Romario Sweden-Usa '94

Rovatok