Index Vakbarát Hírportál

Sajátjait alázva meccsel az algériai kapitány

2014. június 22., vasárnap 18:10

Algéria az egyetlen nullapontos a H csoportban, és ha ez így marad a vasárnap esti, Dél-Korea elleni meccse után is, akkor már biztos kieső. Igaz, az afrikai csapat továbbjutása inkább meglepő lenne, de nem elképzelhetetlen, hogy ma még a matematikai esélyt megadják maguknak.

A belgák ellen álomszerűen kezdtek, 28 év után gólt lőttek a vb-n, és vezettek is 1-0-ra, a vége 1-2 lett, és csapat teljesen felőrlődött. Annyira kikészültek a játékosok, hogy egymás után kértek cserét. Halihodzsics kapitány el is ismerte, hogy fizikailag nem bírták felvenni a harcot. Ha a kapitányi nyilatkozatot nézzük, most is elég sok problémája lesz Algériának. „Alapvetően jobb Korea Algériánál. Fegyelmezettek, strukturáltak és jól szervezettek, emellett gyorsak, robbanékonyak és agresszívak" – mondta Halihodzsics, aki elég kritikusan kiosztotta csapatát azért, mert taktikai hibákat csináltak, és nem voltak elég erősek pszichikailag sem a belgák ellen, eltűnt a harci kedv és a motiváció.

„Ott volt a félelem, láttam, hogy a játékos, aki megszerezte a labdát, egyszercsak megált. Ha visszaszerezzük a labdát, akkor menni kell támadni, megpróbálni lőni még egy gólt, de ehelyett félelem és fáradtság volt, ami pszichológiai eredetű."

Az algériai sajtó meg is lebegtette, hogy a szókimondó kapitány és a játékosok között meglehetősen feszült a viszony, de Halidozsics természetesen cáfolta, hogy ellene fordultak volna a válogatottak. Azt kérte játékosaitól, hogy ne keressenek kifogásokat, és ha csapatként tudnak játszani, akkor még esélyük is lehet. Persze jó, ha tanulnak a belga meccsből.

Hong Mjunk-bo koreai kapitány viszont valami egészen mást látott, mint Halihodzsics: „Algéria jól védekezett, de nem gondolom, hogy ugyanúgy játszanának majd ellenünk is. Sok remek csatáruk van, nagyon gyors és dinamikus játékosok. Három csatár nagyon sebes, jó egyéni technikával, ha párharcok lesznek, csökkentenünk kell a lehetőségeiket."

Az oroszoknak potyagólt rúgó koreaiak azért egységesebbnek és harciasabbnak tűnnek, meglepetés volna, ha alárendelt szerepben játszanának este kilenctől a Porto Alegre-i stadionban. Négy évvel ezelőtt sikerült túlélniük a csoportkört, most még egy döntetlennel is versenyben maradhatnak ezért. Bár az oroszok ellen csak a második félidőben tűnt meggyőzőnek a csapat játéka, a kapitány valószínűleg ugyanazt a kezdőt küldi pályára.

Rovatok