Index Vakbarát Hírportál

Pique, Iniesta is kiszorulhat a kezdőből

2014. június 17., kedd 16:48

A spanyol válogatott nagyon korán megérkezett szerdai mérkőzése helyszínére, Rióba, ahol este 9-kor játszanak majd Chilével a Maracanában. Az a meccs sorsdöntő is lehet, hiszen a spanyoloknak mindenképpen nyerniük kell - a döntetlen szinte biztosan nem lesz elég az ausztrálokat már legyőző chileiekkel szemben, hiszen nekik most +2 a gólarányuk szemben a spanyol -4-gyel - és ez a mutató dönt elsőként egyenlő pontszám esetén a csoportban.

Tudja ezt Vicente del Bosque, a spanyolok szövetségi kapitánya is, aki ha nem is radikális, de komoly változtatásokat jelentett be: Pedro, Javi Martinez és Fabregas is kezdő lesz.

Pedro a csapat leggyorsabb játékosa, így ő kihagyhatatlan abból a szempontból, hogy del Bosque egyértelmű célja az, gyorsítsa a játékot. Ő David Silva helyén játszhat majd, a bal oldalon maradna Iniesta, kettejük között viszont Fabregas játszhatna, aki remekül kötné össze a két szélt az edző elgondolása szerint. Diego Costa lecserélése ugyanakkor egyelőre nem fordult meg a fejében.

Xabi Alonso és Busquets is maradna a középpályán, bár Koke is simán bekerülhetne a kezdőbe, viszont Gerard Pique a hírek szerint a kispadon marad - helyette az a Javi Martinez játszhat majd, aki a Bayernbe kerülése óta középhátvédet, védekező és középső középpályást is egyaránt játszott - a legutóbbi szezonban védő volt a legtöbbet, de korántsem annyit, mint egykor a Bilbaóban.

Rajtuk kívül az El Mundo Deportivo Juanfrant említette meg, bár ennyi játékosnak már nem lenne hely a pályán, valakinek az Iniesta, Diego Costa, Xabi Alonso, Busquets négyesből is a padra kellene ülnie, hogy mindenki elférjen. Akárhogy is lesz, van mit átgondolnia és átszerveznie del Bosquénak, hiszen kötelező a győzelem Chile ellen.

A Marca olvasói egyébként a következő 11-et szeretnék látni Chile ellen: Casillas - Alba, Ramos, Javi Martinez, Azpilicueta - Xabi Alonso, Busquets - Iniesta, Koke, Pedro - Diego Costa.

Rovatok