Index Vakbarát Hírportál

Deschamps és Löw nem ezt a meccset látta

2014. július 4., péntek 21:48

Alacsony színvonalú negyeddöntőt nyert Németország a franciák ellen, az 1-0-s eredmény után Joachim Löw német szövetségi kapitány arról beszélt, megvalósították a tervüket.

„Úgy vélem, mindkét csapat védekező felfogásban játszott ma. Nem volt sok gólszerzési lehetőség egyik oldalon sem, ez a stratégiánk része volt. Nem akartunk a franciáknak helyzeteket adni, mert nagyon jó támadóik vannak. Jól lezártuk a területet, ez volt a legfontosabb. A franciák mindent beleadtak, hogy egyenlítsenek, de Hummels és Boateng kiválóan teljesített, és Manuel Neuer is jól védett, amikor kellett" - dicsérte csapatát Löw, igaz, nem rajtuk múlt a színvonal. 

„Ma nem volt könnyű dolgunk - szögezte le a csapatkapitány Philipp Lahm. - Brutálisan meleg volt, főleg a tűző napon, ráadásul két jó csapat került egymással szembe."

Az túlzás, hogy a franciák mindent megtettek az egyenlítésért, Didier Deschamps csapata nagyjából hét percet futballozott, azt is a negyeddöntő végén. A francia szövetségi kapitány viszont nem volt önkritikus, inkább a pozitívumokat hangsúlyozta. 

„Habár a brazíliai kalandunk véget ért, szomorúak és csalódottak vagyunk, de tovább fogunk lépni. Remélem, ezek a játékosok még sokáig játszhatnak együtt, van még munka velük, azonban kifejezetten biztató dolgokat láttam. Nagyon fáj, hogy kiestünk, ám a sok pozitívumra akarok emlékezni. Nem volt nagy különbség a két csapat hozott. Egy kicsit félénken játszottunk az első félidőben, utána már biztatóan futballoztunk. Voltak helyzeteink, lehettünk volna pontosabbak, Neuernek meg nagy meccse volt. Viszont a németek könnyedén szerezhettek volna egy második gólt, amikor megnyomtuk a végét" - értékelt a francia szövetségi kapitány.

Büszkék lehetünk a menetelésünkre. Fiatal csapatunkkal a negyeddöntőig jutottunk" - mondta Karim Benzema, akinek lövését a ráadásban nagy bravúrral védte Manuel Neuer. - "Pici hiányzott az újabb sikerhez".

Németország bejutott az elődöntőbe, ahol a Brazília-Kolumbia győztesével játszanak majd. 

Rovatok