Index Vakbarát Hírportál

Drogbáék nagyon sok pénzt kereshetnek

2014. június 24., kedd 17:45

Csak Kolumbia várhatja nyugodtan a világbajnokság C csoportjának zárófordulóját. A dél-amerikai válogatott már továbblépett, ugyanakkor Elefántcsontpartnak, Japánnak és Görögországnak is maradt még egy sansza a kedd esti meccseken.

Talán Japán van a legszerencsésebb helyeztben, hiszen éppen az első, és vélhetően a meccsen már tartalékoló Kolumbiát kellene legyőznie, de még ez sem biztosan elég. Ha Elefántcsontpart veri a görögöket, az afrikai csapat lesz a második továbbjutó.

„Mindig a következő feladatra koncentrálunk, most Japán következik. Nehéz meccs lesz, de javulni akarunk és győzni" – ígérte Cristian Zapata, a kolumbiaiak belső védője, utalva ezzel arra a feltevésre, hogy csapata rápihen-e majd erre a meccsre. Japánnak meg azzal kell szembenéznie, hogy az eddigi két meccsén nem hogy nem győzte le Kolumbiát, de még gólt sem tudott szerezni.

Japán talán szerencsés, Elefántcsontpart ugyanakkor a legkedvezőbb helyzetben van. A pontszámot tekintve a három ponttal álló Didier Drogbáék az eddig visszafogottan teljesítő görögök ellen esélyesnek számítanak. Már csak azért is, mert a brazíliai vb-n még egyetlen görög gólt sem lehetett feljegyezni.

„Kolumbia ellen nem érdemeltünk vereséget, ám most már csak a görögökkel szabad foglalkoznunk. Le kell győznünk őket, mert így juthatunk a következő körbe" – mondta Sabri Lamouchi, az elefántcsontpartiak szövetségi kapitánya, aki azt is jelezte, hogy nem tervez változtatást az eddigi kezdőcsapatához képest. A szakember Yaya és Kolo Touréra is számíthat, akik úgy döntöttek, testvérük múlt heti halála ellenére a válogatottal maradnak.

Története legjobb szereplését érheti el az afrikai válogatott, korábbi két vb-jén a csoportkörből sem jutott tovább. A vezetőség megérezvén a lehetőséget, a legegyszerűbb eszközökkel próbálja a csapatot még jobb teljesítményre sarkallni: duplájára emelte a pérmiumot, ha összejön a nyolcaddöntő.

Azért a görögök is bizakodóak, annak ellenére, hogy mindössze egy ponttal, mínusz hármas gólaránnyal állnak a négyes utolsó helyén.

„A japánok elleni meccs minden nehézsége ellenére egyértelműen javulóban van a játékunk, mindenki szeme előtt az a cél lebeg, hogy bejussunk a nyolcaddöntőbe" - mondta Kosztasz Kacuranisz, a görögök 35 éves csapatkapitánya, aki kiállítása miatt nem játszhat a sorsdöntő meccsen.

A C csoport két meccsét magyar idő szerint este tíztől követheti online az Indexen.

Rovatok