Index Vakbarát Hírportál

Csak a végén nehogy a franciák essenek ki!

2014. június 25., szerda 17:18

Az E csoportot magabiztosan vezeti Franciaország, amely Honduras ellen lassan indult be (3-0), majd Svájcot ízekre szedték (5-2), mégis előfordulhat, hogy nélkülük rendezik majd a nyolcaddöntőt, igaz, ehhez kisebbfajta csoda kellene. Az viszont nem lenne csoda, ha csoportelsők lennének, hiszen ehhez már egy döntetlen is elég nekik Ecuador ellen, győzelemmel pedig 100 százalékosan mennének tovább.

Vélhetően az első hely megszerzésével nem is lesz nagy gondjuk, mögöttük viszont nagy harc lehet a második helyért, hiszen Ecuador és Svájc is 3-3 ponttal áll, de még Hondurast sem szabad leírni. Ecuadornak jelenleg jobb a gólaránya, mint Svájcnak, ezért nincs más dolguk, mint legalább olyan eredményt elérni, mint amit Svájc játszik Hondurasszal - arra kell csak figyelniük, hogy Svájc ne nyerjen két gólnál többel, mint ők.

Svájc továbbjutását pont a franciák segíthetik, hiszen ha Svájc nyer Honduras ellen, Ecuador pedig nem győzi le Franciaországot, Ottmar Hitzfeldék is nyolcaddöntősek. Sőt, akár Honduras is odaérhet, bár nekik két góllal kellene verniük Svájcot és egy háromgólos Ecuadori vereség is kellene nekik ehhez. Ahhoz, hogy Franciaország ne legyen ott a legjobb tizenhat között, négy góllal kellene kikapniuk Ecuadortól, miközben Svájc 5-tel veri Hondurast - erre azért elég csekély esély van.

Mivel két forduló után is eléggé nyílt a csoport, jó iramú mérkőzések várhatók, hiszen tulajdonképpen senki nem tekintheti magát biztos továbbjutónak és akár olyan dráma is lehet, mint a görögök hosszabbításban berúgott tizenegyesével megszerzett második hely.

Rovatok