Index Vakbarát Hírportál

Az exhondurasi kolumbiai ecaudori az execuadori kolumbiai hondurasi ellen

2014. június 20., péntek 20:21

Az E csoport második körében két nullapontos válogatott is játszik egymással, Ecuador és Honduras is túlélésért megy. A meccs érdekessége, hogy a szövetségi kapitányok kolumbiaiak, és mindketten vezették már a másik ország válogatottját is.

A jelenlegi hondurasi kapitány, Luis Fernando Suárez Ecuadorral 2006-ban a legjobb 16 közé jutott a vb-n, míg Reinaldo Rueda négy évvel ezelőtt éppen Hondurasszal jutott ki a világbajnokságra. Igaz, ott nem sok vizet zavart csapatával, egyetlen döntetlennel, rúgott gól nélkül estek ki. Rueda a sikerért, hogy 1982 után másodjára is ott volt a közép-amerikai az ország a vb-n, így is állampolgárságot kapott elismerésül.

Suárez szerint azonban nem sok előnye származik abból, hogy néhány játékos már nála is válogatott volt, és ismeri az ellenfél futballját. A két edző egyébként jó barátságban van egymással, már a sorsoláskor fájlalták, hogy egymás ellen kell játszaniuk.

A két csapat közül Ecuador kezdett jobban, Svájccal az utolsó pillanatig 1-1-re állt, de ziccert hibázva kaptak egy gólt, és pontot sem szereztek. Honduras Franciaországgal küzdött, de a 43. percben Wilson Palacios megkapta második sárga lapját, így esélytelenné váltak, hogy megállítsák Benzemáékat. Suárez panaszkodott is a meccs után, hogy játékosai messze voltak attól, hogy futballnak lehessen nevezni azt, amit a pályán műveltek. Azt ígérte, hogy több helyen is változtat majd csapatán, de azt csak közvetlenül a meccs előtt árulja el, hogyan forgatta át a válogatottat. Egyelőre az látszik biztosnak, hogy a kiállítása miatt eltiltott Palacios helyett Jorge Claros fog futballozni.

Nemzetközi tornán eddig sosem meccselt egymással Honduras és Ecaudor, de kevés reményt ad izgalmas meccsre az, hogy tizenhárom mérkőzésükből nyolc döntetlennel zárult. Hondurasnak már az is nagy siker lenne, ha gólt rúgna. Ez első, 1982-es vb-jén sikerült utoljára, akkor Észak-Írországnak sikerült betalálniuk.

A két edző közül Rueda jóval optimistább, szinte biztosnak érzi a három pontot, de azért tévedett már ő is, az első körtől azt várta, hogy Ecuador és Honduras is győzelemmel kezd.

Rovatok