Index Vakbarát Hírportál

Tudtuk, hogy a brazilok elleni teljesítmény nem lesz elég

2014. július 14., hétfő 01:23

Németország hat győzelem mellett egy döntetlennel nyerte meg a 2014-es világbajnokságot, és lett negyedszer világbajnok.

A vb legjobb kapusának választott Manuel Neuer a győzelem legfontosabb elemének a csapategységet, az utolérhetetlen szellemiséget nevezte.

„Egész Németország világbajnok. Nemcsak a csapat, hanem a minket felkészítő stáb is remekül dolgozott.” Ezek után gratulált Argentínának, mert nagyon kemény ellenfél volt.

Philipp Lahm első gondolata az volt, hogy az első vb-élménye 1990-ből való, amikor Németország megnyerte a világbajnokságot.

„Azóta ez volt az álmom, és most elértem. Egészen hihetetlen. Mi voltunk a legjobb csapat, és végigmentünk az úton, nem tudtak legyőzni bennünket. Tökmindegy, hogy nekünk vannak-e a legjobb játékosaink, a lényeg az, hogy nekünk van a legjobb csapatunk."

Klose is bevallotta, hogy ez volt az álma, azt azonban még nem tudja, hogy folytatni fogja-e, alszik rá egy párat.

A 36 éves, 16 vb-góllal rekorder csatár azt is felelevenítette, mi történt, amikor lecserélték, és jött Götze a helyére. "Mondtam neki, hogy így most neki kell gólt lőnie. Mario szenzációs futballista, meg is tette."

Boateng azt mondta, pontosan tudták, hogy amit a brazilok ellen nyújtottak, az nem elég a döntőben, rá kell tenni még egy lapáttal. „Argentína jobb csapat, mint Brazília, ezért is kellett eggyel feljebb kapcsolnunk. És ezt megtettük.”

"Idáig hallatszott egész Németország támogatása. Köszönjük Németországnak. Mindenki ünnepelhet, mi is azt tesszük" - ezek már Bastian Schweinsteiger szavai voltak, aki vérző fejjel hagyta abba a meccset, de mint mondta, ez benne van a játékban.

"Zseniális csapat vagyunk, elértük, amiért dolgoztunk" - nyomatékosította Lukas Podolski, aki gyerekével a karján ünnepelt a pályán.

"Sokra nem emlékszem, de most már mindegy is" - jelentette ki Kramer, aki az első félidőben le kellett cserélni. A Mönchengladbach játékosa a bemelegítésnél megsérülő Khedirát váltotta a kezdőben, aztán negyedóra után keményet kapott Garay vállától, félóra után jött le. 

Mats Hummels: "Egy másik világba kerültem, fel sem tudom még fogni, mi történt. Tudtuk, hogy szoros meccs lesz, egy kicsi szerencsénk is volt."

Rovatok