Index Vakbarát Hírportál

Amikor mindenki lefagyott az elődöntő tizenegyespárbajában

2014. július 11., péntek 08:37

Az argentinokban megfagyott a vér, a hollandok a bírónak kiabáltak, hogy figyeljen már, hol a labda. Még szerencse, hogy nem ezen múlt.

Csütörtök éjjel került fel a közösségi oldalakra több felvétel a holland Ron Vlaar argentinok elleni párbajban kihagyott tizenegyeséről, többen arról spekuláltak, nem lehetett-e volna érvényes.

A védő rúgott elsőként a párbajban, az argentin kapus, Romero jó irányba ment, kijött róla a labda, ami néhány pattogás után a gólvonal felé kezdett el gurulni. Végül a gólvonalon állt meg, de többen már bent akarták látni a labdát, centiken múlt, hogy nem haladt át a vonalon. 

El Penal Vlaar contra Romero Entro? Vlaar Penalty was in? Argentina-Holanda

Egy másik felvételen az is látszik, hogy a félpályánál várakozó hollandok rögtön integetni kezdenek a bírónak, hogy figyeljen már, hol van a labda. Közben az argentinok ledöbbennek, néhányan jelzik, jobb lenne onnan eltakarítani. 

Penal atajado por Romero

Viszont azt is lehet látni, hogy Vlaar mintha a vállával beleérne a kipattanóba, és csak ezután kezd el gurulni a labda. Az igazán árulkodó felvétel a védőre állított kamera, ezen már látni, hogy hozzáért a labdához, de a csapattársak ezt nem vehették észre messziről. 

vlaar y no es gol

Egy frissen előkerült felvételen az is egyértelmű, hogy a labda pont a gólvonalon állt meg. 

@DietmarHamann this shows it even better Didi lad https://t.co/dEyp8pSHd2

— Patrick Wehmeier (@OUFCPCW) July 11, 2014

Volt már olyan, hogy hasonló esetnél gólt ítéltek, igaz, ott a kapusról pördült be a labda, ahogy azt itt is gondolták a játékosok. 

Később Sneijder is hibázott a hollandoktól, a párbajt 4-2-re nyerték meg az argentinok, és vasárnap vb-döntőt játszanak a németekkel, a bronzmeccsen Hollandia-Brazília lesz szombat este. 

Rovatok