Index Vakbarát Hírportál

Plázában, repülőn is elszabadul az argentin pokol

2014. július 13., vasárnap 16:29

Teljes eufóriában vannak az argentinok, miután csapatuk bejutott a vb-döntőbe Brazíliában, de persze ez nem is akkora meglepetés, hiszen hol nem örülnének annak, hogy a válogatott a világbajnoki címért játszhat.

A szurkolók az egész vb alatt kitartottak a csapat mellett, már júniusban is hihetetlen jelenetet produkáltak, amikor egy Porto Alegre-i pláza éttermi részében zendített rá négy szurkoló egy rigmusra, hogy aztán másodpercek alatt több százan csatlakozzanak be melléjük.

Akkora hangzavart csináltak, hogy a biztonsági őrök is közbeléptek, de az önfeledten éneklő tömeget nem tudták lecsendesíteni. A videó egyébként a csoportkör után készült, onnan Argentína három győzelemmel jutott a nyolcaddöntőbe.

Argentin éneklés a plázában

Egy repülőn ugyanerre a dalra zendítettek rá az argentin szurkolók a napokban, akik a hosszabbítás és a tizenegyesek miatt alighanem lerágták a körmüket. A repülőre várva a mérkőzést könnyedén tudták nézni a repülőtéren, ám mire jött a hosszabbítás, már fel kellett szállniuk a gépre, így csak követni tudták az eredményt, a tizenegyespárbaj viszont pont a felszállás alatt volt, amikor le kellett kapcsolódniuk a szolgáltatóról.

Argentína-Hollandia a repülőn

Ezért a pilóta árulta el nekik, hogy Argentína legyőzte Hollandiát az elődöntőben és vasárnap döntőzhet Németország ellen. Ezzel el is szabadult az őrület a gépen, majd ők is rákezdtek az argentinok legújabb kedvenc dalára.

Annak szövege pedig nagyjából ennyit tesz:

Brazília, mondd, milyen érzés, hogy hazádban szórakoznak veled. Évekkel később sem feledjük majd, ahogy Maradona szétcselezett titeket, ahogy Cani [Claudio Caniggia] meglepett titeket. Olaszország óta sírtok a mai napig, látjátok majd, hogy mire képes Messi, miénk lesz a vb-cím, Maradona pedig jobb, mint Pelé.

Így csoda, hogy egyáltalán tűrték a brazilok, hogy egy helyi plázában ez menjen percekig, mint ahogy a Belo Horizonte-i Mineirao is tőlük volt hangos az Irán elleni meccs alkalmával.ú

A Mineiraóban is hangulatot csináltak

Rovatok