Index Vakbarát Hírportál

Eto'o ment, Mandzukic jött

2014. június 18., szerda 23:38

Csütörtökre virradóra a futball-vb A csoportjában az is eldőlhet, hogy ki az aki biztosan nem jut tovább a csoportkörből. Az első fordulóban a házigazdától 3-1-s vereséget szenvedő Horvátország azzal a Kamerunnal játszik, amely Mexikótól kapott ki 1-0-ra az első körben. Így aztán, amelyik válogatott ezt a meccset elbukja, lemondhat továbbjutási álmairól.

Ha csak a csatársorban történő változásokat vesszük alapul, Horvátország a meccs abszolút esélyese. Samuel Eto'o sérülése nem jött rendben, így a legjobb kameruni csatár egészen biztosan nem lesz ott a meccsen. Ugyanakkor eltiltása után visszatér a horvát Mario Mandzukic, akit még az Izland elleni vb-selejtezőn történt kiállítás miatt tiltottak el. Mandzukic ebben az idényben 48 tétmeccsen 26 gólt szerzett a Bayern Münchenben.

Volker Finke, Kamerun német kapitánya várhatóan továbbra is ragaszkodni fog a három középpályáshoz, így Pierre Webo, vagy Vincent Aboubakar lehet majd Eto'o helyettese. Finke elmondta, hogy fontos szerep jut ezen a meccsen a középső csapatrészre, a kreatív Ivan Rakitic, és a sérülésből felépült és a játékot vállaló Luka Modric megállítása különösen fontos lehet.

Amiatt is különleges lesz a meccs, mert a két válogatott először játszik egymással, sőt Horvátország először lép pályára afrikai csapat ellen világbajnokságon. A hírek szerint a manausi körülmények sem javultak, 27 celcius fok és 79 százalékos páratartalom várja a résztvevőket.

Van még egy fontos statisztikai tényező, amely ronthatja mindkét csapat hangulatát: győznie egyiknek sem sikerült az elmúlt öt vb-meccsen. Kamerun öt vereséggel áll, míg a horvátok három vereség mellett kétszer játszottak döntetlent. Ha egyik rossz sorozat sem szakad meg, az Mexikó és Brazília továbbjutási esélyeit növeli.

Rovatok