Index Vakbarát Hírportál

Casillast a cserekapus sérülése menti meg

2014. június 16., hétfő 13:32

Kamerun gondban, Samuel Eto'o nem tudja vállalni Horvátország ellen a csoportmeccset. Már két napja nem edzett térdproblémái miatt, Volker Finke szövetségi kapitány szerint még a Chelsea-nél szedte össze a sérülést a csatár a szezon végén, azóta nem gyógyult fel.

The doctors confirm! I would probably not be able to play the match vs Croatia on Wed, june18th due to an injury on my knee causing me pain.

— Samuel Eto'o (@setoo9) June 15, 2014

Ha így lesz, vélhetően Vincent Aboubakar pótolhatja.

A horvátoknál ugyanakkor Luka Modric rendben lesz – őt a brazilok elleni nyitómeccsen rúgták meg, de az MRI után kiderült, hogy se törés, se egyéb károsodás nincs, így tovább készülhetett a csapattal.

Változásokért és fiatalításért kiáltottunk a spanyoloknál a hollandok elleni megalázó, 5-1-es vereség után, amelynek része volt, hogy a 1,5 éve játék nélkül tengődő Iker Casillas helyén kár a fiatal David de Geát is meg lehetne próbálni.

Nos, ez a próba biztosan nem a vb-n lesz, a spanyol csapat ugyanis bejelentette, hogy ágyéktájéki sérülése miatt az is bizonytalanná vált, hogy a Manchester United kapusa mikor edzhet legközelebb a csapattal, de a hírek szerint a csoportkörben már biztosan nem. Mivel a harmadik kapus, Pepe Reina is hajlamos nagyokat bakizni időnként, alighanem marad a BL-döntőn és az első vb-meccsen is óriásiakat hibázó Casillas a spanyolok kapujában.

A brazilok egy pillanatra megijedhettek, miután  Hulk nem tudta befejezni a a csapat vasárnapi edzését húzódás miatt, de állítása szerint nem nem kell majd kihagynia a Mexikó elleni keddi találkozót.

A németeknek nem kellett aggódniuk Bastian Schweinsteiger miatt, aki csak egy rutinvizsgálat miatt ment helikopterrel kórházba, az angolok pedig egyenesen reménykedhetnek, hiszen Alex Oxlade-Chamberlain akár már Uruguay ellen is játszhat.

Rovatok