Index Vakbarát Hírportál

Ez a vb legnevetségesebb szabadrúgás-kombinációja

2014. július 1., kedd 08:35

A német válogatott megszenvedett Algéria ellen a világbajnokság nyolcaddöntőjében hétfőn este, és csak a hosszabbításban tudta legyőzni ellenfelét (2-1). Hogy ez így alakult, az nagyrészt annak köszönhető, hogy nem azt a tudatos és domináns német válogatottat láthattuk, amelyet az elmúlt években. A passzaik pontatlanok voltak, és mintha a kémia sem működött volna a játékosok között.

A 88. percben mindezek betetőzéseként olyan szabadrúgást láthattunk tőlük, ami szinte teljesen lerombolta az elmúlt években kivívott nimbuszt.

A németek szabadrúgást végeztek el a kaputól 25 méterre. Azt már láttuk, hogy különféle variációkat találtak ki ilyen esetekre, volt, hogy mind a négy játékos átlépett a labda fölött, hogy egy ötödik végezze el, de akkor jobban koncentráltak, mint most.

A labdát elrúghatta volna Schweinsteiger, Özil, Müller vagy Schürrle is, de közvetlenül a labda mögött Kroos állt. Előbb Schweinsteiger futott neki, átlépte a labdát, majd Müller következett, aki azonban a saját lábában hasra esett, de felpattant, és folytatta útját a sorfal felé, átugrotta a labdát, amit Kroos megpróbált átemelni a sorfal fölött, elméletben ekkorra már Müller is túljutott volna rajtuk, de sem az emelés nem sikerült, és a német csatár sem jutott elég messzire, így a szabadrúgásból nem lett semmi, leszámítva a röhögést, ami kirobbant a stadionban.

Rovatok